E-book Basisboek Interne communicatie (E-book)

Basisboek Interne communicatie (E-book)

E. Reijnders
Koninklijke van Gorcum
2009
Nederlandstalig
€ 19.99
0
0
0
0

Interne communicatie is voor veel organisaties een aandachtspunt in het beleid. Terecht, want intern uw zaakjes op orde hebben is een voorwaarde om extern (nog) beter te kunnen presteren. In het ‘Basisboek Interne Communicatie’ maakt u kennis met de essentie van interne communicatie. Het is bovendien een praktisch bruikbare inleiding om de communicatie in een organisatie(-onderdeel) te verbeteren. Dit basisboek is een volledig herziene editie van het eerder verschenen ‘Interne Communicatie: aanpak en achtergronden’ van dezelfde auteur.

Het basisboek is opgebouwd uit drie delen. Deel I beschrijft de context: een kennismaking met organisaties, met cultuur en met veranderingen in organisaties. Deel II besteedt aandacht aan basisbegrippen in interne communicatie. In dit deel staan twee visies op interne communicatie centraal: de actie-visie en de interactie-visie. Vervolgens komen in deel III zeven bouwstenen aan de orde, om te werken aan een betere interne communicatie:

– introductie in onderzoek naar interne communicatie,
– beleid en organisatie van interne communicatie,
– overlegstructuur,
– communicatie binnen en tussen teams,
– veranderingscommunicatie,
– kennismanagement,
– adviseren over interne communicatie.

Het ‘Basisboek Interne Communicatie’ bevat vele voorbeelden en checklists. Het is vooral bestemd voor HBO-communicatiestudenten en cursisten in communicatieberoepsopleidingen.Alle boeken