Bedrijfsnieuws

20 jaar Hoppinger: van internetbureau tot partner in digitale transformatie

Hoppinger

In september bestaat digital partner Hoppinger 20 jaar. Ooit begonnen als klein internetbureau met een paar man in dienst, is Hoppinger nu een partner in digitale transformatie met bijna 100 medewerkers: “We blijven ook onszelf transformeren om continu van waarde te zijn voor onze klanten.”

Digitaliseren is ondernemen
20 jaar: het voelt in het digitale tijdperk als een eeuwigheid. Het Hoppinger van nu is een strategisch partner voor haar klanten, op de lange termijn. Gerard Pastwa, CEO en mede-eigenaar van Hoppinger vertelt: “Onze missie is het versnellen van impactvolle groei en innovatie voor onze klanten. Zodat zij nu, maar ook over 5 of 10 jaar nog steeds een relevante positie in hun markt hebben. We ondernemen samen met onze klanten: het draait allemaal om het creëren van waarde, zowel voor onze klanten als voor hun klanten. Data en technologie liggen daarbij aan de basis.”

Galdhøppigen
Techniek is waar het allemaal mee begon, terug in 2001. Door de jaren heen is daar strategie en design bij gekomen. Nadat het idee van een internetbureau geboren was, beklommen Marijn Bom en zijn medeoprichter de hoogste berg van Noorwegen: de Galdhøppigen. Zie dat maar eens te onthouden. Dat werd dus Hoppinger. Marijn Bom: “Onze eerste grote klant was Trouw, voor de ontwikkeling van het Kieskompas. We waren gek genoeg om dat in 5 weken neer te zetten, en het werd een ongekend succes: 4 miljoen bezoekers in 4 weken. Het concept werd ook aan Europese universiteiten verkocht waarvoor we opnieuw de technologie leverden. In de loop van 2007 groeiden we door naar een fullservice digital agency en uiteindelijk een strategische digital partner.”

Hoppinger Group
Met de komst van Giuseppe Maggiore als CTO, werd cutting-edge technologie een nog crucialer onderdeel van Hoppinger. Waar websites vaak nog altijd aan de basis liggen van digitalisering, kreeg Hoppinger steeds meer de focus op complexe digitale platformen en integraties. De specialisatie in leadgenererende websites en growth marketing werd daarom in 2018 ondergebracht in zusterbedrijf Vidda Digital. In 2020 kwam daar nog eens Hoppinger Business Solutions bij, expert in backoffice-oplossingen, en zo ontstond gezamenlijk de Hoppinger Group: een one stop shop voor digitalisering en digitale transformatie. “Dat zorgt er ook voor dat Hoppingers elke 3 jaar een andere baan hebben en toch bij hetzelfde bedrijf blijven”, legt Marijn Bom uit. “De Italiaanse achtergrond van Giuseppe zette bovendien de poort open voor internationals, waardoor ons team nu veel verschillende nationaliteiten uit vrijwel alle continenten vertegenwoordigt. Daar zijn we trots op.”

Zelf transformeren
Je klanten goed kunnen helpen begint bij kritisch blijven op jezelf en de interne organisatie, vindt CEO Gerard Pastwa: “We hebben zelf ook gedurende die 20 jaar meerdere transformaties doorgemaakt. We proberen onszelf steeds opnieuw uit te vinden. Door voor best-of-breed technologie te kiezen en daaraan onze eigen expertise toe te voegen. Ook zorgen we voor kruisbestuiving tussen onze solutions en sectoren. Als we daarin slagen zijn we van optimale waarde voor onze klanten. Deze waarde is een belangrijke pilaar onder ons businessmodel van de toekomst. We zijn nog lang niet uitgegroeid!”

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Digital business.

0
0
0
0