Onderzoek & Trends

80% van alle nieuwe integratiedata in CRM’s is dubbel

Plauti

Meer dan 45% van alle nieuwe records die in CRM’s worden ingevoerd, is dubbel. Deze bevinding komt voort uit de analyse van meer dan 12 miljard Salesforce records in heel 2021 door Plauti Data Management. Al die dubbele leads, accounts, opportunities en supportverzoeken leiden tot een slechte klantervaring, inefficiënte verkoopteams, en uiteindelijk omzetverlies.

Plauti, een leverancier van datamanagementoplossingen voor Salesforce CRM, verzamelde deduplicatiegegevens van alle klanten gedurende 2021. Ze vonden bijna 600 miljoen duplicaten voor hun klanten en voorkwamen ongeveer 1 miljoen uur aan verloren productiviteit.

Wat opvalt in de gegevens is dat API-integraties zoals marketing- en salestools en webformulieren een duplicaatpercentage van 80% hebben, terwijl import een veel lager percentage duplicaten oplevert, namelijk 19%.

Sten Ebenau, CEO van Plauti, concludeert: “80% duplicaten voor nieuwe records lijkt veel, maar het is alleen een probleem als je deze records niet meteen samenvoegt. Het is prima dat een bestaande lead gebruik maakt van een geïntegreerde meeting schedule oplossing en opnieuw wordt toegevoegd aan je CRM. Het wordt pas een probleem wanneer dit duplicaat niet onmiddellijk wordt samengevoegd en daardoor een follow-up krijgt door een andere verkoper.”, hij voegt daaraantoe: “Een hoog percentage duplicaten wijst op veel engagement van bestaande leads. Als je de customer 360 zo snel mogelijk herstelt, is dat een positief teken. Doe je dat niet, dan gaat het ten koste van je omzet.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Data analytics.

0
0
0
0