Producten & Diensten

90% meer conversie door nieuwe advertentie ervaring voor app downloads

Nick Kalse

Outbrain, ’s werelds toonaangevende discovery- en native advertentieplatform voor het open web, heeft vandaag de lancering aangekondigd van een nieuw advertentieproduct waarmee app-marketeers op kosteneffectieve wijze het volledige potentieel van het open web kunnen benutten.

Performance op schaal is lange tijd een uitdaging geweest voor marketeers die op zoek waren naar alternatieven voor de walled gardens, vooral gezien het potentiële publiek en de premium omgevingen van het open web. Sinds de bèta-lancering in juni, is aangetoond dat Outbrain’s App Install Smartad ™ hogere conversie genereert tegen lagere kosten, met conversiepercentages die tot 90% hoger zijn dan bij standaard native ads, tegen lagere kosten per acquisitie.

Met de App Install Smartad™ van Outbrain kunnen marketeers nu hun apps promoten bij meer dan 1 miljard mensen in de vertrouwde omgevingen van ’s werelds meest premium publishers. Marketeers kunnen nu effectief optimaliseren naar kosten per installatie en andere belangrijke KPI’s die minder vaak beschikbaar zijn voor campagnes binnen het open web en traditionele display-omgevingen. Outbrain’s App Install Smartad ™ bevat verschillende nieuwe elementen, waaronder een logo, een CTA-button en interactieve GIF’s, waardoor een meer naadloze en engaging ervaring wordt gecreëerd. Het voegt zich bij Outbrain’s Performance Smartad-oplossingen: Outbrain’s native advertentieformaten, versterkt door eigen targeting met behulp van Outbrain’s interest graph data.

Eytan Galai, Chíef Revenue Officer van Outbrain: “Voor het eerst bieden we app-marketeers een manier om hun bedrijf winstgevend te laten groeien buiten de sociale netwerken om. Deze nieuwe indeling maakt deel uit van het initiatief van Outbrain om nieuwe en innovatieve advertentie ervaringen aan te bieden in ons premium publisher netwerk, gedreven door de veranderende behoeften van onze adverteerders in 2020 en daarna. ”

“We hebben altijd gewerkt voor en aan een gratis en open internet en zullen onze inspanningen voortzetten om uitgevers en adverteerders te ondersteunen die zich tot dat kanaal wenden om een gezonde en betekenisvolle inkomstenstroom te behouden buiten de technologiegiganten van Google en Facebook”, zegt Galai.

De App Install Smartad™ is vanaf vandaag beschikbaar voor alle app-marketeers.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Online marketing.

0
0
0
0