Productnieuws

Generous.studio lanceert platform voor restaurants om producten te verkopen via WhatsApp

Luuk Disveld

Aan het begin van de coronacrisis, toen de horeca moest sluiten, zagen we verschillende initiatieven om toch te kunnen verkopen. Via e-mail, telefoon, whatsappgroepjes werd er naar oplossingen gezocht. Het opzetten van een webshop via Shopify of Woo-Commerce leek geen optie. Onderhoud en het produceren van content is kostbaar. Niet alleen in euro’s, maar ook in tijd. Ambachtslieden willen die tijd en liefde veel meer steken in het maken producten, waar ze goed in zijn.

Met die gedachte is generous.studio, een digital design studio in Amsterdam, met het idee gekomen om het bestelproces via WhatsApp te automatiseren. En zo hebben zij reorder ontwikkeld als demo. Dit product zorgt er voor dat de klant via een volledig geautomatiseerde flow zijn bestelling kan plaatsen zonder omkijken voor het restaurant. Door slim gebruik te maken van de platformen van Messagebird en Mollie is dit product tot stand gekomen en in werking gebracht bij restaurant Zijdewinde in Bemmel. Een plaats waar thuisbezorgd of Uber Eats niet veel gebruikt worden en waar contact tussen klant en restaurant belangrijk zijn.

Het product geeft op dit moment de mogelijkheid voor het restaurant om zijn meest verkochte producten te verkopen. Want eerlijk is eerlijk, vaak bestel je toch hetzelfde gerecht bij hetzelfde restaurant. Wanneer de betaling is ontvangen wordt de order direct ingeschoten bij de keuken zodat men daar weet hoeveel gerechten er gemaakt moeten worden om bezorgd te worden.

Nu deze testcase succesvol is voltooid wil generous het product verder ontwikkelen met nieuwe features. Restaurants die gebruik willen maken van dit product kunnen zich melden bij Luuk Disveld via info@reorder.shop.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Digital business of Loopbaan.

0
0
0
0