Campagnes & Cases

And Now This introduceert NFTrees: haal een digitale, duurzame kerstboom in huis

Nils Adriaans

De aloude kerstboom. Leuk, gezellig, maar duurzaam? Nou nee. Ieder jaar worden er zo’n 2,5 miljoen verkocht én weer weggegooid. ‘En dat vinden wij een probleem. Zeker in deze tijden van metaverses en web 3.0 denken wij dat het anders kan’, aldus Jeroen de Korte, medeoprichter van brand building agency And Now This.

Het bureau introduceert daarom: NFTrees. Een digitale kerstboom die je elk jaar opnieuw kunt gebruiken. Elke boom is one-of-a-kind en random gegenereerd. Oftewel: een kerstboom-NFT. Een duurzame oplossing voor de niet-zo-duurzame kerstboom.

Paul Bakker, tevens medeoprichter van And Now This: ‘2021 is het jaar van de NFT. Er schieten allerlei verschillende NFT projecten uit de grond op het moment. We wilden met dit project kijken of we een brug konden slaan tussen de echte wereld en die van Web 3.0. En zo kwamen we op de digitale kerstboom. Een NFT die een kleine bijdrage levert aan een duurzamere wereld.

Samen met designer Joëlle Strijk hebben we het project helemaal in-house ontwikkeld. Na een aantal dagen en nachten concepten, coderen en problemen oplossen stonden er ineens 2700 digitale eco-friendly kerstbomen.

Een super interessant en leerzaam proces binnen een nieuwe wereld, die nog maar net begint. Nu is het nog ‘slechts’ een digitale afbeelding, maar binnenkort zet je deze boom neer in je virtuele huis in de Metaverse. Who knows!’

Een NFTree kost ongeveer wat een gewone kerstboom kost – 0,2 SOL. Voor elke verkochte NFTree gaat 50% naar Restore Earth, een organisatie die helpt met het herstellen van bossen.

www.nftrees.land

Credits:
Agency: And Now This
Creative Directors: Jeroen de Korte & Paul Bakker
Art Director & Developer: Joëlle Strijk (Courtside Collective)
www.andnowthis.agency

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0