Campagnes & Cases

Bolletje laat het échte verhaal achter hun producten zien

Café Noir Videoproducties

‘Beschuit, dat is voor veel mensen het toetje van de broodmaaltijd!’, dit is één van de quotes van Bakker Tom uit de nieuwe videoreeks van Bolletje. Het échte verhaal achter de producten van Bolletje wordt door de bakkers zelf verteld. Alle 24 productgroepen van Bolletje hebben een eigen video met hun eigen verhaal.

De bakkers van Bolletje vertellen onder andere over de bijzondere uitdagingen in het productontwikkelingsproces en we horen de persoonlijke beleg- en gebruikstips van de bakkers. De kijker wordt meegenomen in het productieproces van de verschillende producten. Pepselsslierten, groentemengsels voor crackers en heel veel kruidnoten zijn te zien in de verschillende video’s.

De video’s zijn in samenwerking met Café Noir Videoproducties uit Zwolle ontwikkeld. Eén van de wensen daarbij was om de kijker direct een glimlach te geven bij het zien van de bakkers en de video’s.

Gijs de Groote (Café Noir Videoproducties): “Deze video’s moeten niet te technisch en serieus zijn, maar vooral luchtig en smakelijk. Door te zorgen voor een gezellige en ongedwongen sfeer op de set probeerden we de setting zo ontspannen mogelijk te maken voor de bakkers. Ze staan natuurlijk niet elke dag voor de camera!”

Een goede voorbereiding is het halve werk. In de pre-productie is veel aandacht besteed aan het maken van een uitgebreide shotlist en een efficiënt draaischema. “Alle verschillende ingrediënten, bakprocessen en handelingen voor 24 video’s, dat was een hele puzzel. Daarnaast moesten veel producten ook echt gebakken worden voor de shots. Gelukkig waren het dus echte bakkers en geen acteurs!”, lacht Gijs.

Lotte de Jong – Boerrigter (Bolletje): “We willen de wereld van Bolletje dichterbij de consument brengen. Deze video’s helpen hieraan mee om, letterlijk, een kijkje in de bakkerij te geven. Hierdoor kunnen wij ook de transparantie bieden die we graag willen als Bolletje zijnde.”

De samenwerking tussen Bolletje en Café Noir Videoproducties verliep uitermate goed. 
Lotte: “Het was een uitdaging om in twee dagen alle 24 video’s op te nemen in de proefbakkerij. Het regisseren van de video maakte het lastig maar hier is Café Noir professioneel en goed mee omgegaan.”

Benieuwd hoe de producten van Bolletje gemaakt worden? Deze smakelijke video’s zijn te zien via een QR-code op de achterzijde van de nieuwe verpakkingen van Bolletje. Ze zijn ook te vinden op de productpagina’s op de website (www.bolletje.nl) en het YouTube kanaal van Bolletje.

Voor meer informatie:
Bolletje: mees.Brager@bolletje.nl
Café Noir Videoproducties: https://www.cafenoir.tv/

Credits:
Klant: Lotte de Jong – Boerrigter
Regisseur: Gijs de Groote
Uitvoerend producent: Frank Hogenkamp
Producer: Marlies Jonker
Script schrijver: Dennis van Oenen
Director of Photography: Rory van den Berg
Gaffer: Evert-Jan Berends
Editor: Jan Martien Dekker
Editor: Tobias van Raaij
Colorist: Bram Baas
Voice Over: Albert-Jan Sluis
Motion Graphics: Sjoerd Visser

Accepteer cookies

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Campagnes of Content.

0
0
0
0