Bedrijven & Organisaties

Brollo brengt remote marketeers dichter bij elkaar

Pierre Vanderfeesten - Brollo

De balans na vijf maanden thuiswerken: nul events, nul netwerkborrels en nul fysiek contact met je collega’s. En met de verscherpte maatregelen die gisteren werden aangekondigd, is het einde voorlopig nog niet in zicht. Hoe blijf je als marketeer dan nog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Het Nederlandse initiatief Brollo biedt uitkomst: een digitale ontmoetingsplaats voor marketeers.

Tot voor kort waren evenementen, netwerkborrels en de koffieautomaat belangrijke plekken om nieuwe mensen te leren kennen en te sparren. Zo ook voor initiatiefnemers Pierre Vanderfeesten en Mark Kamstra. “In feite heeft de coronatijd ervoor gezorgd dat iedereen in Nederland in dezelfde situatie terecht kwam: verplicht thuiswerken zonder veel (fysiek) contact met collega’s of andere marketeers”, aldus Pierre. “Dat is funest in marketingland, waar de ontwikkelingen elkaar nou eenmaal in rap tempo opvolgen. We begonnen de ontmoetingen steeds meer te missen en vroegen ons dan ook hardop af of deze niet online te faciliteren zijn. Zo is het idee voor Brollo geboren.”

De naam Brollo is afgeleid uit het Latijn en staat voor “kort gesprek”. Het is een online platform waar marketeers elkaar ontmoeten om kennis en ervaringen te delen. Je kunt er een virtueel koffietje drinken in de Coffee Corner of de diepte in gaan over inhoudelijke onderwerpen. Hiervoor zijn virtuele kamers ingericht. “Uiteindelijk bepaalt de community zelf welke kamers erbij komen”, zegt Mark. “We beginnen met marketeers omdat wij deze wereld goed kennen. Maar tegelijkertijd merken we ook dat de vraag in andere sectoren leeft. Zo zijn we in gesprek met een aantal hogescholen en universiteiten om ook studenten een digitale ontmoetingsplaats bieden.

Toegang tot Brollo is gratis (via https://brollo.nl). Het enige dat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding en je eigen koffiezetapparaat.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Online marketing.

0
0
0
0