Campagne

Catawiki introduceert de Summer of Sports veilingen

Catawiki

Veilingplatform werkt samen met o.a.UEFA Foundation for Children en Wielerploeg Jumbo-Visma voor reeks veilingen van unieke sportmemorabilia.

Na een jaar stilstaan zijn we weer volop in beweging en valt de Summer of Sports niet te ontkennen. Het EK voetbal houdt ons in haar greep met verrassende uitslagen, we kijken we vol spanning naar de overwinningen van Max Verstappen in de F1, en we juichen ons suf tijdens de Tour de France en Wimbledon. Dat is nog lang niet alles: de 32e Olympische Spelen moeten zelfs nog beginnen. Dat Nederlanders massaal sport kijken, dat mag bekend zijn. Maar, ondertussen blijkt dat het bieden op sportsmemorabilia ook ontzettend populair is: de verkoop op Catawiki is het afgelopen jaar bijna verdubbeld (97% groei) ten opzichte van het jaar ervoor. Gemiddeld verkoopt Catawiki nu meer dan 400 unieke sportmemorabilia-items per week – stuk voor stuk geselecteerd door Catawiki’s team van in-house sportexperts. Om de unieke evenementen deze zomer te vieren en mensen dichter bij hun favoriete sporters te brengen organiseert Catawiki gedurende de zomer een reeks unieke veilingen, in samenwerking met een aantal organisaties zoals de UEFA Foundation for Children, Wielerploeg Jumbo Visma en de Yvonne van Gennip Fonds.

Sportmemorabilia: een groeiende sector

Er zijn een aantal verklaringen voor deze stijgende belangstelling in sportsmemorabilia , zoals de verschuiving die verkopers maakten van offline naar online en de mediaandacht rondom recordprijzen van sportsmemorabilia, waardoor mensen worden geïnspireerd om hierin te investeren als alternatieve belegging. Catawiki heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd in het veilen van deze sportitems zoals een Olympische medaille uit 1920 en de fiets van Primoz Roglic tijdens de 2020 Tour de France, en zal deze zomer met een uniek aanbod tegemoet komen aan de vraag van 10 miljoen maandelijkse gebruikers uit meer dan 60 landen.

Klaar voor de start…

Deze zomer maken Catawiki en deze bijzondere partners het mogelijk om nog meer op te gaan in de sportzomer, door op items te kunnen bieden zoals de rode kaarten gebruikt tijdens het huidige EK, het shirt dat Virgil van Dijk droeg bij Liverpool FC of een helm van een Tour de France-renner. Dit biedt niet alleen mooie kansen voor sportliefhebbers: alle inkomsten vanuit de UEFA Foundation-veilingen en de veiling met het Yvonne van Gennip Fonds zijn voor goede doelen bestemd, zoals het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Cyril Pellevat, hoofd administratie bij de UEFA Foundation for Children, zegt: “De UEFA Foundation for Children ziet het digitaliseren van geldinzamelingsacties door de samenwerking met Catawiki als iets zeer positiefs. Fans over de hele wereld krijgen hierdoor de kans om gelimiteerde items te winnen, waaronder shirts en voetballen van het 2020-21 seizoen van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. De opbrengsten zullen worden gebruikt om projecten ten behoeve van kinderen in Europa en over de hele wereld te financieren.”

Frank Pon, General Manager Collectables bij Catawiki: “We zijn zeer enthousiast over deze one-of-a-kind veilingen met partners. Ze zijn niet alleen een belangrijke blijk van vertrouwen in Catawiki, maar ze stellen ons in staat om het beste van het beste aan te bieden aan onze gebruikers -en tegelijkertijd goede doelen over de hele wereld helpen. Met 10 miljoen unieke bezoekers per maand uit meer dan 60 landen ben ik ervan overtuigd dat deze unieke items in een mum van tijd verkocht zullen zijn”.

Over Catawiki

Catawiki is een toonaangevende wereldwijde marktplaats die honderden door experts gecureerde veilingen per week aanbiedt in verschillende categorieën, waaronder verzamelobjecten, kunst, design, juwelen, horloges, klassieke auto’s, en meer. Catawiki is opgericht in 2008 met de visie om mensen te verbinden met hun passies en biedt een spannende en naadloze ervaring voor het kopen en verkopen van speciale, moeilijk te vinden objecten. Wekelijks worden er meer dan 65.000 objecten geveild en Catawiki is actief in meer dan 60 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en Catawiki heeft +600 werknemers die miljoenen klanten over de hele wereld bedienen, waaronder +240 experts die de veilingen samenstellen. Ga voor meer informatie naar catawiki.com of download de Catawiki mobiele app.

Over de UEFA Foundation for Children

De UEFA Foundation for Children heeft tot doel kinderen te helpen en voor hun rechten op te komen, bijvoorbeeld door sport en voetbal in het bijzonder. Ze verlenen steun op het gebied van gezondheid, onderwijs, toegang tot sport, persoonlijke ontwikkeling, integratie van minderheden en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. De stichting werd opgericht en begon haar activiteiten op 24 april 2015. Ga voor meer informatie naar https://uefafoundation.org/

Over Wielerploeg Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma is een Nederlandse professionele sportploeg die op het hoogste niveau presteert en 365 dagen per jaar zichtbaar is. Wij combineren wielrennen en schaatsen, mannen en vrouwen en jong talent met ervaring. Kennis gaat hand in hand met prestatie. We houden van wat we doen, we zijn gepassioneerd, en we zijn toegewijd. Management, coaches, atleten, partners, kantoor, soigneurs en mecaniciens werken allemaal samen, delen hun kennis en moedigen elkaar aan om hoger te mikken met één gemeenschappelijk doel: samen winnen! De Tour de France-actie wordt gedaan voor Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze stichting zet zich in om alle kinderen aan het sporten te krijgen. Ga voor meer informatie naar https://www.teamjumbovisma.nl/

Over Yvonne van Gennip Fonds

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds steunt jonge sporttalenten die zich door een gebrek aan financiële middelen niet optimaal kunnen ontwikkelen. Ieder kind met talent heeft het recht om zich te ontwikkelen en geen talent mag verloren gaan door financiële tekorten. Ga voor meer informatie naar https://www.yvgtf.nl/

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Online marketing.

0
0
0
0