Branchenieuws

CCV Shop eerste Nederlandse e-commerceplatform met Facebook shops-integratie

CCV Shop

CCV Shop biedt haar webwinkeliers de mogelijkheid om eenvoudig hun webshop producten aan te bieden op Facebook via de Facebook koppeling die ze in samenwerking met Facebook heeft ontwikkeld. Het bedrijf is daarmee het eerste Nederlandse e-commerce platform dat haar klanten deze mogelijkheid biedt.

Een dergelijke samenwerking met Facebook is uniek en onderstreept de rol van CCV Shop als SaaS-platform. CCV Shop, onderdeel van CCV, is met 17.000 actieve gebruikers marktleider op het gebied van SaaS webshopsoftware volgens Emerce.

Facebook als extra verkoopkanaal
Sinds vorig jaar kunnen bedrijven producten aanbieden via Facebook Shops. Met 7,3 miljoen dagelijkse Facebookgebruikers in Nederland is de potentie op shopping gebied enorm. Voor webwinkeliers die Facebook Shops inzetten naast een webshop, betekent dit een extra verkoopkanaal in de vorm van een digitale winkeletalage, te ontwerpen in eigen huisstijl. Het beheren van een dergelijke Facebook shop stond voorheen los van de webwinkel. Door de Facebook koppeling kiezen CCV Shop webwinkeliers zelf welke producten ze in de catalogus willen tonen en profiteren ze van een automatische synchronisatie van webshopproducten, prijzen en voorraad. Zo beschikt de webwinkelier over een extra verkoopkanaal zonder dat het hem veel tijd kost.

Samenwerking met Facebook
CCV Shop wil haar klanten te allen tijde voorzien van innovatieve nieuwe features die bijdragen aan het succes van de webwinkel zoals ook Facebook Shops. Gesprekken hierover met Facebook hebben uiteindelijk geresulteerd in een samenwerking. Het softwareplatform CCV Shop bleek goed aan te sluiten bij de wensen en eisen die Facebook stelt aan een dergelijke samenwerkingspartner. Randy Marcus, Partner Director CCV Shop: “Voor CCV Shop is doorontwikkeling één van de key elementen om in te kunnen spelen op het veranderende e-commerce landschap. We willen daarbij niet alleen leading zijn wanneer het gaat om webshop specifieke functionaliteiten, maar ook op het gebied van marketing en sales. Op deze gedachte sluit de koppeling met Facebook Shops naadloos aan, want onze webwinkeliers zijn behalve op marketplaces als Bol.com, Marktplaats en Amazon, ook actief op social media platforms zoals Facebook. Nu krijgen ze de mogelijkheid om nog effectiever hun producten te verkopen.”

CCV Shop marktleider SaaS-webshopoplossingen
De laatste jaren is software as a service (SaaS) sterk in opmars. Begin je een webshop op basis van SaaS? Dan houdt dit in dat je de software huurt van een provider en hiervoor een vast (maand)bedrag betaalt. In dit bedrag zijn de basisfunctionaliteiten en technische updates inbegrepen om een webwinkel mee te bouwen en te runnen, waardoor je altijd beschikt over de nieuwste functionaliteiten. CCV Shop is onderdeel van CCV. CCV biedt naast webshopsoftware ook kassasystemen en (geïntegreerde) betaaloplossingen.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of E-commerce.

0
0
0
0