Branchenieuws

Channel Factory lanceert eerste lgbtq+-vriendelijke inclusion list

Channel Factory

Channel Factory lanceert vandaag de eerste lgbtq+-vriendelijke inclusion list van Nederland. Het technologie- en dataplatform hoopt door de lgbtq+-vriendelijke inclusion list gratis beschikbaar te stellen aan adverteerders en mediabureaus een belangrijke stap te zetten richting een meer rechtvaardig, divers en inclusief ecosysteem. “Het is ons doel dat deze lijst de blocklists die nog steeds lgbtq+-video’s en -kanalen onnodig uitsluiten, vervangen”, aldus Nick Beentjes, managing director Channel Factory Benelux.

Blocklist eruit, inclusion list erin

Na eerder onderzoek, uitgevoerd door CHEQ, dat bevestigde dat 73% van de lgbtq+-vriendelijke videokanalen door industriebreed ingezette blocklists worden geblokkeerd, is Channel Factory gestart met het samenstellen van de lgbtq+-vriendelijke inclusion list. Het idee is volgens Tony Chen, CEO en oprichter van Channel Factory heel simpel: “Blocklists moeten eruit, inclusion list erin. Door ons onderzoek ontdekten we onder andere dat door termen als ‘lesbisch’, ‘biseksueel’ en ‘dragqueens’ video’s en kanalen automatisch op blocklists worden geplaatst. Met als gevolg dat enorme hoeveelheden content en talloze kanalen die normaal gesproken wel degelijk als geschikte inhoud kunnen worden beschouwd in plaats daarvan automatisch geblokkeerd worden. Maar waarom zou je je als adverteerder focussen op het vermijden van ongepaste content als je ook gemakkelijk kunt adverteren rondom geschikte content en kanalen? Om de markt hierbij te ondersteunen, hebben we met behulp van ons data- en techplatform ViewIQ deze inclusion list samengesteld.”

Veiliger video-ecosysteem

Nick Beentjes: “Al bij de lancering van ons ‘Conscious Project’ enkele maanden geleden maakten we bekend dat het onze missie is om een veiliger video-ecosysteem te creëren. Het gratis beschikbaar stellen van deze lijst is een belangrijk moment in dit proces. Hoewel de lijst geen permanente oplossing is, is deze in mijn optiek wel een onmisbaar element voor adverteerders die er alles aan willen doen om een omgeving te creëren waarin consumenten zich gewaardeerd voelen, waar iedereen zich thuis voelt en zich in elke situatie kunnen herkennen en tegelijkertijd ook de groei van talenten op de lgbtq+-vriendelijke platformen bevorderen omdat ze nu eindelijk zichtbaar worden voor adverteerders.”

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0