Podcast

Constantijn van Oranje en Joe Wilson delen de geheimen achter succesvol opschalen

Techleap

Wat krijg je als je het ijzersterke netwerk van non-profit organisatie Techleap.nl inzet om openlijk te spreken over het opschalen van Nederlandse startups? Juist! Een voedingsbodem voor CEO’s, oprichters en medewerkers van startups en scaleups met één gezamenlijk ambitie: het bedrijf wereldwijd succesvol maken. Boegbeeld van Techleap.nl Constantijn van Oranje en serie-ondernemer Joe Wilson gaan in de Engelstalige podcastserie The Scale Lab op een unieke manier in op de vraag hoe je een Nederlands bedrijf kunt opschalen. De serie is vanaf dinsdag 23 maart wekelijks te beluisteren via Spotify en Apple podcast.

Unieke kans om te leren van succesvoorbeelden
Wat kan ik doen als de oprichter van het bedrijf de groei tegenhoudt? Hoe kan ik de samenwerking in het bedrijf ondersteunen tijdens hypergroei? Wanneer is de tijd rijp om internationaal te gaan? Hoe kan ik zowel de oprichter als de CEO van een bedrijf zijn? Hoe vind ik de balans tussen hard werken en het gevoel van eenzaamheid? Het is een greep uit de terugkerende vragen aan het adres van Techleap.nl. De organisatie ontdekte dat startups in welke branche dan ook tegen dezelfde problemen en barrières aanlopen. Reden genoeg om een platform om te richten waar open over het startup-leven wordt gesproken. De podcast biedt nationale en internationale luisteraars een unieke kans om te leren van grote succesvoorbeelden.

Lessen van onder anderen oprichters van Picnic en bunq
In de afleveringen deconstrueren Constantijn van Oranje en serie-ondernemer Joe Wilson het groeipad van succesvolle startups aan de hand van zes terugkerende vragen. Oprichters als Taco Carlier van e-bikebedrijf VanMoof, Michiel Muller van de Nederlandse online-supermark Picnic, Mark de Lange van brillenmerk Ace & Tate, Ali Niknam van de digitale bank bunq en Manon van Essen van pizzabodemproducent Magioni geven inzicht in hoe ze als ondernemer samen met het bedrijf wereldwijd zijn opgeschaald. De gasten delen het geheim achter hun succes aan de hand van de terugkerende onderwerpen talent, kapitaal, product-market fit, internationaal gaan, veranderingen en de Nederlandse mentaliteit.

Echte vragen, eerlijke antwoorden
Het doel van de non-profit organisatie Techleap.nl is om bij te dragen aan de ontwikkeling en het versnellen van het tech-ecosysteem van Nederland. Door die missie kun je ervan uitgaan dat de podcast de intentie heeft om de luisteraar transparante inzichten te geven. Het gloednieuwe format creëert verbinding en biedt de kans om de waardevolle kennis die is opgedaan te deconstrueren en te delen met de wereld.

De serie is vanaf dinsdag 23 maart wekelijks te beluisteren via Spotify en Apple podcast. Daarnaast kan de video-opname via YouTube worden bekeken. Het eerste seizoen kent tien afleveringen.

Over Techleap.nl
Techleap.nl is een non-profit organisatie die helpt bij de ontwikkeling en het versnellen van een gezond startup- en scale-up-ecosysteem. De organisatie fungeert als expertisecentrum en werkt samen met stakeholders om in het startup-ecosysteem toegang tot kapitaal, markten, talent en technologische of wetenschappelijke kennis te versterken.

Over Constantijn van Oranje
Constantijn van Oranje is de prins van Nederland en ambassadeur van Techleap.nl. Hij adviseert daarnaast bedrijven en de Europese Commissie over hun digitale innovatiestrategieën.
Constantijn was medeoprichter van startup-evenement StartupFest Europe, chef-staf van vice-president Neelie Kroes bij de Europese Commissie én leidde het kantoor in Brussel van de RAND Corporation. Hij is momenteel ook directeur van Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.
Constantijn van Oranje is een regelmatige spreker op nationale en internationale technische conferenties zoals Websummit, Slush, South Summit, OECD Forum, The Next Web, StartupFest Europe en bekleedt functies in zowel de publieke als de private sector.

Over Joe Wilson
Joe brengt tijd door met bedrijven en mensen die hem inspireren. Hij is de CEO van Risenu, een in Nederland gevestigd bedrijf dat zich richt op investeren in startende bedrijven, zodat ze slagen en kunnen teruggeven terwijl ze winst maken. Joe’s ervaring bij het runnen van 5 startups en het leiden van internationale miljardenbedrijven geeft een unieke kijk op zowel strategie als tactische resultaten.
Eerder was Joe Chief Marketing en Operations Officer voor Microsoft Centraal- en Oost-Europa, Wereldwijd General Manager van Microsoft’s Developer Relations en Global Senior Director voor Student Audience.

Accepteer cookies

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Digital business.

0
0
0
0