Branchenieuws

Continuum sluit samen met WFC een nieuwe CAO af voor klantcontact medewerkers

Continuum Global Solutions

Continuum Global Solutions heeft samen met partners in de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters onlangs een nieuwe CAO afgesloten voor alle klantcontact medewerkers die thuis of op kantoor werkzaam zijn bij facilitaire contactcenters. Deze facilitaire contact centers handelen klantcontact met consumenten en organisaties af in opdracht van haar klanten in binnen- en buitenland.

Deze CAO is goed nieuws voor alle medewerkers die elke dag hun beste beentje voor zetten om een maximale klanttevredenheid te creëren. In de nieuwe overeenkomst zijn onder meer afspraken vastgelegd over een hoger salaris, een thuiswerkvergoeding en doorgroeimogelijkheden. Daarmee sluit deze CAO uitstekend aan bij de Continuum strategie waarbij we eerder al 100% van de medewerkers in loondienst hebben genomen.

Senior Director Dennis de Smidt is zeer te spreken over deze nieuwe CAO: “Op basis van deze afspraken binnen de WFC en met de vakbonden kunnen we onze medewerkers een nog beter perspectief binnen Continuum bieden. We geven hiermee verdere invulling aan ons employer of choice concept en de wensen van onze medewerkers, welke uit het periodieke medewerker tevredenheidsonderzoek naar voren gekomen zijn”

Volgens de nieuwe CAO wordt per 1 januari 2021 het instroomsalaris verhoogd en krijgen de medewerkers op basis van hun senioriteit en goed functioneren doorgroei mogelijkheden in een nieuw junior – medior – senior model waaraan een loonsverhoging is gekoppeld tot maximaal 5,5%. Om te zorgen dat medewerkers hun werk vanuit huis goed kunnen doen, krijgen ze een thuiswerkvergoeding van maximaal € 35,00 per maand.

Met een vertegenwoordiging van ongeveer 75% van de werknemers in de contactcenter branche geldt de CAO van de WFC met de vakbonden voor een groot deel van de medewerkers in de sector. De verwachting is dat, op basis van deze vertegenwoordiging, de CAO ook algemeen bindend verklaard zal worden.

Continuum Global Solutions levert wereldwijd met meer dan 17.000 medewerkers omnichannel contact center dienstverlening via voice en non-voice kanalen als chat, e-mail en social media.

In Nederland heeft Continuum bijna 1.000 medewerkers die normaliter verdeeld over 3 eigen locaties, 1 managed insourcing locatie en meer dan 120 thuis werkplekken elke dag verantwoordelijk zijn voor het leveren van een ultieme klantbeleving. In het kader van COVID-19 wordt op dit moment bijna 100% van de werkzaamheden op basis van het ‘Work From Home’ concept uitgevoerd.

Continuum heeft een 100% focus op customer experience dienstverlening waarbij het leveren van flexibiliteit, hoge medewerker- & klanttevredenheid en verlaging van de end-to-end kosten centraal staan in de organisatie.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Customermanagement.

0
0
0
0