Campagne

David-Jan Bronsgeest maakt intense online film over nachtvlinder voor Rijkje Jewelry

Nils Adriaans

Productiemaatschappij Hazazah lanceert vandaag wereldwijd de film A Moth’s Memoire, die regisseur David-Jan Bronsgeest maakte voor de nieuwe sieradenlijn Ethereal Creatures van Rijkje Jewelry. Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman zijn verantwoordelijk voor de fotografie van de campagne. Een deel van de opbrengst uit de verkoop gaat naar Stichting The Pollinators, om de bijen te helpen.

Een ode aan de natuur

Een knalblauwe mandrilaap als oorbel, een gifgroene doodshoofdvlinder als ketting, een brandweerrode slang als ring. De nieuwste lijn van Rijkje Jewelry – van ontwerpster Rijkje Vermeulen – is een ode aan de natuur en het dierenrijk. Ze gebruikte oude encyclopedieën en schilderijen uit Het Rijksmuseum ter inspiratie om de dieren te decoreren. Alle stukken zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en met de hand geproduceerd in Amsterdam bij een sociale werkplaats.

Vanuit het perspectief van een nachtvlinder

Regisseur David-Jan Bronsgeest van Hazazah maakte voor Ethereal Creatures een film over het korte, maar intense leven van een nachtvlinder. ”Én vanuit het perspectief van een nachtvlinder, zijn leven flitst als het ware aan hem en daarmee aan de kijker voorbij, voordat hij rust vindt in het ultieme licht. Het is een uitvergroting van Rijkje’s ode aan het dierenrijk. Meer specifiek neem ik de kijker mee in een wereld, waarin ruimte is om je als mens anders, dierlijk te gedragen en zelfs te transformeren. Zoals een vlinder ook is getransformeerd. Ik wil met A Moth’s Memoire de kijker vooral confronteren met zijn of haar eigen dierlijke instincten, waarvan de uiting voor veel verlichting kan zorgen.”

Suspense

Jeroen van den Idsert, oprichter van Hazazah Film & Photography, licht toe: ”We hebben David-Jan vrijgelaten om met een concept voor deze film te komen. De enige voorwaarden waren dat de sieraden in de film te zien moesten zijn en dat de film heel teasing qua beeld en geluid zou worden. Daarnaast hebben we andere creatieven bij het project betrokken. Rogier de Bruin van HERC heeft de copy bedacht. Maarten Spruyt, stijlicoon, maximalist en creatief brein, heeft de mode-laag toegevoegd, D.O.P. Aziz Al-Dilaimi was verantwoordelijk voor het beeld, Michiel Marsman van Sizzer heeft de muziekcompositie gedaan, Fatih Turah de edit, en de grading en online zijn door Captcha ingevuld. Echt een top-club inspirerende creatieven bij elkaar!
David-Jan is een verhalenverteller met veel gevoel voor mode, muziek, contrasten en suspense. En weet dit (alles) als geen ander te combineren en naar zijn hand te zetten, en er een intens bijzondere film van te maken.”

A dream come true

Rijkje Vermeulen van Rijkje Jewelry, dat staat voor eigenheid en sensualiteit, tenslotte: ”David-Jan en ik wilden ooit een keer iets samendoen en ik ben heel blij dat hij deze campagne heeft gemaakt. Hij is een edgy regisseur (hij regisseert soms ook horror) en zijn stijl past bij het statement dat ik wil maken: een ode aan de natuur. David-Jan vulde dat geniaal aan met een cast die ook de LGBTQ community representeerde en waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn.
Toen de wereldwijde pandemie uitbrak en de vliegtuigen letterlijk stopten met vliegen, bracht dit ook positieve veranderdingen voor het milieu, mensen werden gedwongen om over de natuur na te denken. Ik vond dat zo inspirerend, dat ik ben gaan schetsen. Ik houd enorm van dieren, van kunst en van sieraden. Dat ik deze drie zaken heb kunnen verenigen in een sieradenlijn is echt een dream come true.”

Bekijk de film hier: https://hazazah.nl/project/a-moths-memoire-rijkje-jewelry

www.rijkje.com

 

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0