Branche & Sector

De Duitse creatief Stefan Wittemann en Rotterdamse Elif Albayrak naar HERC

Nils Adriaans

HERC-oprichter en ECD Emilio de Haan: ‘Jonge mensen zijn de levensader van een bureau. Daarom zijn we zo blij met de komst van Stefan en Elif. Elif begint als junior artdirector, maar heeft de power in zich om snel door te groeien. Zij kijkt op een heel andere manier naar de wereld. Ze houdt er net als wij van om contrasten en culturen bij elkaar te brengen. En daar iets nieuws mee te creëren. Verder versterkt ze ons met haar expertise op het gebied van social advertising.

Hilarisch
Stefan is onze nieuwe creative director. Hij is onder andere afkomstig van Heimat, al jaren één van de beste bureaus van Duitsland. Stefan voegt een wat absurdere en humoristischere kijk op advertising toe. Kijk naar zijn werk voor Hornbach of Take a Trump. Hilarisch. Verder is het een slimme denker met een sterk gevoel voor goede art direction en een heerlijke internationale smaak.
Engels wordt ook steeds meer de voertaal binnen HERC. We zijn een Nederlands bureau met een open blik naar de wereld toe. Dus ja, we kijken langzaam meer over de grenzen heen. Wat ook bij de ambities van Ace past. Stefan zal een beslissende stem gaan worden binnen HERC.’

Zeggenschap en hoop
Elif Albayrak (25) over haar overstap: ‘Het werk van HERC, zoals voor Jobbird.com, sprak mij altijd erg aan en vormde een inspiratiebron voor me. Je zag duidelijk een handtekening, het was simpel, maar visueel zo krachtig en echt herkenbaar dat het van hen kwam.
Daarnaast zag ik dat zij niet alleen cultuur begrijpen, maar ook hoe jongeren zijn. HERC is echt een bureau dat investeert in jong talent en dat talent ook veel kansen geeft. Je krijgt dus zeggenschap en de ruimte om jouw deel en talenten toe te voegen aan het werk. En HERC heeft niet een traditionele kijk op reclame; dat gaf en geeft mij hoop.’

Avontuur
Stefan Wittemann (32) werkte eerder voor Jung von Matt, Heimat en antoni, tenslotte: ‘Ik zag HERCs werk met Idris Alba voor Tony’s Chocolonely en werd omvergeblazen. Vervolgens keek ik bij de credits en dacht: wie is HERC? Normaal gesproken ken je altijd wel iemand die iemand kent die ergens werkt of gewerkt heeft – maar er was geen link! Dat vond ik heel romantisch; het kon een bureau zijn van 2 mensen of met 100 medewerkers, ik had geen idee.
Vervolgens heb ik ze benaderd – ik wilde altijd een keer in het buitenland werken, omdat ik geloof dat je van nieuwe ervaringen een betere creatief wordt – en bleken ze niet alleen heel creatief te zijn, maar ook sehr sympathisch. Én ze bleken enorm te groeien en mensen nodig te hebben.

Wat ik in positieve zin extra spannend vind is dat het bureau nog niet “gedefinieerd” is, het is volop in ontwikkeling. Of ik niet van Bayern München naar Ajax ben gegaan? Nee, meer alsof ik nu bij een hele nieuwe club zit. Liever gezegd voelt het alsof ik me bij een succesvolle band aansluit, die zijn tweede album nog moet uitbrengen. Het voelt als vooral een geweldig avontuur.’

www.herc.agency

Beeldcredit : Jhelisa Panfred & Marley Riedewald

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Online advertising.

0
0
0
0