Campagnes & Cases

De Jeugd van Tegenwoordig stapt in Kia EV6 voor nieuwe merkcampagne

Kia en Towel

Voor de nieuwe merkcampagne slaat Kia de handen ineen met ’s lands meest iconische taalvernieuwers: De Jeugd van Tegenwoordig. Pepijn (Faberyayo), Oliviér (Willie Wartaal) en Fred (Vjeze Fur) spelen de hoofdrol in de nieuwe online videoserie De Jeugd heeft de toekomst, waarin zij de kijker op intieme wijze onderdeel maken van de succesformatie.

De heren zijn daarnaast te zien in een futuristische OOH-campagne langs de A2 en A12 snelweg in Nederland, en in de dynamische social campagne. Kia biedt testrijders van de volledig elektrische Kia EV6 bovendien een bijzondere audiotour aan, waarin de hoofdrolspelers geïnteresseerden op karakteristieke wijze door de auto navigeren. De campagne gaat deze week van start. Het creatieve concept, de video’s en audiotour zijn ontwikkeld door Towel. The Pool, onderdeel van Towel, voert de distributie uit.

Videoserie

In vier afleveringen van de videoserie De Jeugd heeft de toekomst trekken Pepijn, Oliviér en Fred van De Jeugd van Tegenwoordig in de ‘sexy vormgegeven’ Kia EV6 het land in om ultieme innovaties te ontdekken. Zij gaan op bezoek bij zogeheten changemakers: voorlopers op het gebied van kunst, muziek, mode en koken, en leren over vooruitstrevende, inspirerende werkwijzen en producten die de wereld van morgen kenmerken. Ze gaan langs bij Emile van der Staak, restauranthouder en chefkok van Restaurant De Nieuwe Winkel om het toetje van de toekomst te proeven, geproduceerd van producten uit een duurzaam voedselbos. Ze bezoeken muziekproducent en AI-onderzoeker Janne Spijkervet om met behulp van AI het De Jeugd-nummer van de toekomst te produceren. Modeontwerper Duran Lantink ontvangt de heren bij zijn expositie in het Hermitage, én ze reizen in de EV6 GT-Line af naar DRIFT voor een inspirerende sessie met Lonneke Gordijn en Ralph Nauta, die internationaal furore maken met hun state-of-the-art lichtkunst.

Audiotour

Testrijders van de Kia EV6 kunnen bij iedere Kia-dealer in Nederland een door De Jeugd van Tegenwoordig ingesproken audiotour beluisteren. Pepijn, Oliviér en Fred belichten hierin op geheel eigen wijze de unieke karakteristieken van het kroonstuk van Kia, zodat EV6-testrijders goed geïnformeerd én geïnspireerd op pad kunnen gaan.

Fenna Oosterkamp, Content Specialist bij Kia: “De samenwerking met de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig past goed bij Kia. Sinds dit jaar is de nieuwe slogan namelijk: ‘Movement that inspires’. We willen consumenten inspireren met niet alleen nieuwe producten en diensten, maar ook hun ervaringen met het merk. Oliviér, Pepijn en Fred zijn individueel inspirerende personen, maar ook als formatie van De Jeugd van Tegenwoordig. We hebben voor de videoserie gekozen om samen met de Jeugd innoverende ‘changemakers’ in het breedste zin van het woord te bezoeken. Dit zijn mensen die vooruit denken en bezig zijn met een positieve verandering voor de toekomst. De volledig elektrische Kia EV6 sluit hier naadloos bij aan. De Kia EV6 is ons paradepaardje; een ijzersterk staaltje innovatie, kenmerkend als voortrekker op het gebied van elektrisch rijden. Onderweg maakt de kijker of luisteraar deel uit van de muziekgroep en leert deze ondertussen op bijzondere wijze de unieke karakteristieken van de Kia EV6 kennen.”

Geert Doek, Managing Director Towel en co-founder The Pool: “We zijn ontzettend blij met het resultaat van deze mooie campagne die we in samenwerking met De Jeugd van Tegenwoordig bij Kia hebben kunnen afleveren. Met de campagne willen we iedereen bereiken, en bestaat in de kern uit een meerlaagse branded social campagne waarbij de kanalen van zowel Kia als van De Jeugd van Tegenwoordig worden ingezet. Daarnaast wordt er display en OOH ingezet. Voor de distributie van de videocontent maken we weer gebruik van het touch-tell-sell model, door de videocampagne op basis van dynamische content creatie in te steken. Kijkers worden in eerste instantie geïnspireerd met de video-serie, vervolgens maken ze kennis met content op USP-niveau en tot slot wordt er op conversie in de vorm van o.a. dealer-bezoeken gestuurd. De speciale audiotour voor in de Kia EV6 maakt de campagne helemaal compleet!”

Eerste aflevering videoserie: https://youtu.be/4Ymv8_ecyMc

Credits:
Klant: Kia
Verantwoordelijk bij klant: Maaike Aarts, Fenna Oosterkamp
Bureau’s: Towel, The Pool, Havas Media
Client Director: Gérard Raaijmakers
Executive Producer: Geert Doek
Head of Production: Stephanie Broertjes
Senior Producer: Bram van Vugt
Creative Director: Jan-Paul van der Velden
Creatives: Melle Bloemer, Sebas van Marion, Stijn van Vliet
GFX: Teun Buursema, Koen Hesselink, Mario Signorini
Director: Stephan Miras
Creative Strategy: Suzanne Zonneveld
Media agency: The Pool, Havas Media
Verantwoordelijke The Pool: Angelo Croes, David Hoogendam

Meer informatie: www.kia.com/nl | www.towel.media | www.thepool.site

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen.

0
0
0
0