Campagne

Drie generaties over de impact van dementie in campagne Alzheimer Nederland: ‘Stop dementie’

Born05

In de nieuwe Stop Dementie campagne van Alzheimer Nederland staat dit jaar het verhaal centraal van drie generaties, opa Frans (met de ziekte van Alzheimer), zijn dochter Sharon en kleindochter Djez-Lin. Met de nieuwe commercials wil de organisatie nieuwe donateurs werven, zodat er meer geld beschikbaar komt voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek. De campagne is vanaf 3 oktober te zien op diverse TV- en online kanalen.

Iedereen heeft een kans van één op vijf om dementie te krijgen. Het aantal mensen met dementie verdubbelt in de aankomende twintig jaar naar een half miljoen mensen, terwijl in de tussentijd de beroepsbevolking halveert. Er is vrijwel nog geen behandeling mogelijk en de ziekte is nog niet te genezen.

Dementie moet stoppen! Voor onszelf, en voor onze kinderen en kleinkinderen. Daarom roept Alzheimer Nederland iedereen op om donateur te worden. Door meer geld te investeren in wetenschappelijk onderzoek, vergroot de kans op preventie en genezing.

‘’Voor mij is het helaas te laat’’
In de nieuwe campagne is de impact van de ziekte voelbaar gemaakt in een klein en krachtig familieportret. Opa Frans heeft dementie. Dat raakt niet alleen zijn dochter, maar ook zijn kleindochter. “Voor mij is het te laat, maar ik wil niets liever dan dat dit hen bespaard blijft.”

Patricia Kerckhoff, hoofd Marketing en Corporate Communicatie Alzheimer Nederland: ‘’De investeringen in dementieonderzoek lopen helaas nog steeds achter op andere ziektes en dat terwijl het momenteel volgens het CBS de snelst groeiende doodsoorzaak is.“’

Commercial ‘Stop dementie’: https://youtu.be/Nlo59GwZWsg

Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. De organisatie geeft voorlichting over dementie, biedt ondersteuning, komt op voor betere zorg voor mensen met dementie en maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk door financiële ondersteuning. Alzheimer Nederland is de enige organisatie in Nederland die op al deze terreinen actief is.

 

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Campagnes.

0
0
0
0