Producten & Diensten

Dutch Digital Design lanceert nieuw online platform

Dutch Digital Design

Stichting etaleert het beste digitale werk van Nederlandse makers. Stichting Dutch Digital Design, die zich inzet voor zichtbaarheid van het beste Nederlandse digitale werk in binnen- en buitenland, lanceert de volledig vernieuwde site. Het contentplatform deelt nieuws en artikelen, maar etaleert vooral het beste werk van Nederlandse makers.

Afgelopen donderdag tijdens het jaarlijkse diner van Dutch Digital Design, waar onder andere de 24 ‘Partner Agencies’ en de bestuursleden bij aanwezig waren, werd het platform feestelijk gelanceerd in het nieuwe kantoorpand van MediaMonks in Amsterdam.

Platform voor iedereen
Op de fonkelnieuwe website, dat zich richt op een breed publiek van mogelijke opdrachtgevers, talent en potentiele partners, staat het werk van Nederlandse digital designers centraal in een intuïtieve etalage. Sebastiaan Scheer, bestuurslid: “We wilden een dynamisch platform waarop we het beste digitale werk van heel Nederland kunnen delen en waarbij ook de resultaten te zien zijn.” Naast cases is er ook thought leadership content op de site te vinden.

De website is het eerste samenwerkingsproject tussen Nok Nok Studio en Momkai. Martijn van Dam, Momkai: “Het was een erg mooie uitdaging om dit in de filosofie van Dutch Digital Design te mogen uitbouwen tot wat er nu staat; een volwassen platform met waardevolle content.” Jim Haakman, Nok Nok Studio: “Door de website te ontwerpen is de organisatie ook scherper vormgegeven. We hebben de lat hoog gelegd; dat is belangrijk voor het beste Nederlandse werk, waar Dutch Digital Design ook voor staat.”

Adyen eerste ‘Partner Brand’
Voorzitter Bert Hagendoorn maakte tijdens het diner ook bekend dat Dutch Digital Design, naast samenwerkingen met bureaus die nu ook met merken aangaat. Tijdens de avond verwelkomde het bestuur Adyen als eerste ‘Partner Brand’. Door deze partnership kan de stichting professionaliseren en meer personen bij de organisatie betrekken. Jeroen de Lange, Head of Design bij Adyen: “Door aan te sluiten bij Dutch Digital Design, vergroten we de mogelijkheden voor dit mooie initiatief. Tegelijk laten we ons interne bureau Adyen Design zien en gaan we de samenwerking aan met de beste digitale designbureaus van Nederland.”

Cases aanmelden
Iedereen in Nederland kan digitale designprojecten van zichzelf of anderen inzenden voor het platform. Een groep van meer dan 20 curatoren beoordeelt het werk volgens verschillende criteria. Hierna selecteren de curatoren de beste cases. Deze krijgen aandacht via het nieuwe platform, de social mediakanalen, maar ook op events in binnen- en buitenland en via buitenlandse mediapartners, zoals The Drum.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Customer experience of Design.

0
0
0
0