Bedrijfsnieuws

€7M opgehaald voor Cubbit: de gedistribueerde, privacy-eerste en groene cloudprovider

NGI Outreach Office

Techstars en Primo Ventures herinvesteren in Cubbit. Fondo Digitech – Azimut Libera Impresa, CDP Venture Capital Sgr, GELLIFY, de partners van IAG (Italian Angels for Growth, samen met de holdings Moffu, Ulixes Capital en 10x Club van Federico Pistono), de F.O. van Massimo Prelz Oltramonti treden toe als nieuwe investeerders.

Bologna, 7 juli 2021: Cubbit, de eerste Europese aanbieder van gedistribueerde cloudopslag, wiens diensten verder gaan dan de huidige marktstandaarden op het gebied van veiligheid, privacy en milieuduurzaamheid, heeft een financieringsronde van €7 miljoen afgesloten, bestaande uit €3,5 miljoen aan eigen vermogen, €2,4 miljoen aan converteerbare obligaties en €1,1 miljoen aan schulden.

Het opgehaalde kapitaal zal dienen ter ondersteuning van:
– de groei van B2C en B2B Sync&Share cloud services,
– de R&D van nieuwe oplossingen (i.e. Backup en Object Storage),
– de lancering van Next Generation Cloud: het eerste gedistribueerde cloudnetwerk voorbehouden aan pioniersbedrijven.

Weinig bedrijven in de wereld onderscheppen de trend van gedistribueerde cloud, en wij zijn de eerste in Europa – zegt Stefano Onofri co-CEO en mede-oprichter van Cubbit- De toetreding van gekwalificeerde en invloedrijke financiële partners laat zien dat het mogelijk is om Web 3.0 oplossingen te ontwikkelen ook aan deze kant van de planeet. We zien in feite grote belangstelling van de meest innovatieve Italiaanse en Europese bedrijven om onze oplossingen te adopteren, terwijl de VS de markt blijft waar we de meeste (40%) van onze gebruikers hebben.”

Alessandro Cillario, mede-CEO en mede-oprichter van Cubbit, voegt toe: “De inzet van Cubbit Cells zal de binnenlandse en internationale expansie van B2B en Enterprise gedistribueerde opslag oplossingen stimuleren. Daarnaast zal Cubbit doorgaan met haar R&D-activiteiten gewijd aan zowel nieuwe productontwikkeling en high-performance SaaS-oplossingen. Het ophalen van dit kapitaal zal ons toelaten ons te positioneren tussen de spelers die Web 3.0 internationaal uitbouwen”.

Cubbit werd in 2016 opgericht door vier medeoprichters: de CTO Marco Moschettini, Stefano Onofri en Alessandro Cillario, co-CEO’s, en Lorenzo Posani, PhD.

Gianluca Dettori, President van Primo Ventures, Fabio Nalucci, CEO van GELLIFY, en Mario Scuderi, Managing Partner van CDP Venture Capital, vervoegen de oprichters in de Raad van Bestuur.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Digital business.

0
0
0
0