Bedrijven & Organisaties

Een thuiswerkplek in de horeca tijdens derde lockdown

Florien | Choosewise.co

Om de horeca te steunen en thuiswerkers en studenten een escape te bieden, verhuurt platform Choosewise.co tijdens de lockdown individuele (thuis)werkplekken in lokale horecagelegenheden.

Sinds de zomer verschijnen meer en meer onderzoeken over de negatieve effecten van thuiswerken. Ook experts delen die mening. De mentale gezondheid gaat hard achteruit. Met name jongere generaties ervaren de negatieve effecten van lockdowns. Zij wonen met huisgenoten, een jong gezin of alleen. Met eenzaamheid, te weinig sociale interactie, een verstoorde werk- privébalans of relatie en een stijgende energierekening tot gevolg. Smits: “We bieden hen een veilige, gezonde en flexibele oplossing dichtbij huis.”

De horeca is gesloten om te voorkomen dat men in groepen bij elkaar komt. De meeste locaties zijn echter open voor afhaal en to go. “Wij maken op een andere manier gebruik van de vierkante meters door er individuele, veilige werkplekken van te maken.”, aldus Zondervan. “En natuurlijk zoeken we niet naar een maas in de wet. Door een toevoeging bij de kvk mogen horecalocaties hetzelfde als andere kantoor- en werkplekaanbieders.”

Een thuiswerkplek dichtbij huis

Choosewise, het pay-per-minute boekingsplatform voor werkplekken van Roos Zondervan en Florien Smits, maakt van de nood een deugd. Tijdens deze derde lockdown kunnen thuiswerkers bij diverse horecazaken terecht om een uurtje of een (halve) dag te werken.

De spelregels

Smits: “Er zijn vanzelfsprekend een aantal spelregels waar we ons aan moeten houden. Thuiswerkers boeken een werkplek en/of checken direct in via de app op één van de aangesloten en beschikbare locaties. Ook betaling verloopt via de app. De geboekte en te gebruiken werkplek dient voor de werker op loop- of fietsafstand te zijn. Zo willen we voorkomen dat men het openbaar vervoer of de auto pakt.”

Locaties zijn gesloten voor gasten, maar geopend voor afhaal. De werkplekken zijn ingericht op individueel gebruik en hebben voldoende ruimte (minimaal 1,5 meter). Er is een beveiligd wifi-netwerk en er zijn voldoende stopcontacten. Koffie en thee zijn af te halen op de locatie en inbegrepen in de prijs. Er is geen bediening aanwezig. Medewerkers scannen enkel de vaccinatie QR-code en gebruikers scannen de QR-code van Choosewise op locatie om in en uit te checken.”

Over Choosewise – Choosewise is een pay-per-minute boekingsplatform dat uiteenlopende werkplekaanbieders zoals horeca, culturele locaties, coworking spaces en retail verbindt aan de toekomstige hybride werknemer, zijn/haar werkgever en zzp’ers. ‘Laptoppers’ boeken, gebruiken en betalen een werkplek via het platform. “Work from Anywhere” ~ Choosewise. Voor meer informatie, ga je naar choosewise.co

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Ondernemen.

0
0
0
0