Productnieuws

Eerste drempelvrije websitepakket voor woningcorporaties in Nederland

iWink

Full service internetbureau iWink heeft het eerste, drempelvrije websitepakket voor woningcorporaties in Nederland gebouwd. Wat dat inhoudt? Dat alle woningcorporaties in Nederland een website kunnen realiseren die direct voldoet aan de wettelijke webrichtlijnen.

Online toegankelijkheid
Onze samenleving digitaliseert en eist daarmee een hoge mate van zelfstandigheid van de bevolking. En dus ook van huurders. Een goede zaak, maar voor circa vier miljoen Nederlanders met een functionele beperking, werpt dat online hoge drempels op. Dat ziet iWink graag anders en daarom hebben ze extra veel zorg en aandacht voor de online toegankelijkheid van hun websites, intranetten en jaarverslagen.

Voldoen aan webrichtlijnen
Vanaf september 2020 moeten (semi-)overheidsorganisaties voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Dat zijn internationale richtlijnen voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van online communicatie. Op die manier kunnen mensen met een beperking, op dezelfde manier gebruik maken van de faciliteiten die de maatschappij biedt.

Met andere woorden, zo vanzelfsprekend de beschikbaarheid van een invalideparkeerplek is, zo logisch zou toegankelijke en gebruiksvriendelijke online communicatie moeten zijn.

Websitepakket woningcorporaties
iWink helpt organisaties met het opzetten van digitale communicatie van bijvoorbeeld websites, intranetten en jaarverslagen. Dat doet ze op basis van pakketten. Het websitepakket voor woningcorporaties is daar één van. Met dit pakket kunnen woningcorporaties binnen een korte tijd een kwalitatief hoogwaardige website realiseren. Die vanaf nu dus ook nog eens WCAG-proof is. Bekijk de voorbeeldwebsite.

Website woningcorporaties drempelvrij
Het websitepakket van iWink is geaudit door Cardan. De controle is extra streng uitgevoerd aangezien het een websitepakket betrof. Al met al voldoet het websitepakket aan alle 50 eisen en is het het eerste websitepakket dat toegankelijk is op basis van de WCAG 2.1, niveau AA. Met dit certificaat als bewijs en het prachtige Drempelvrij-waarmerk met twee sterren, is iWink het eerste drempelvrije websitepakket voor woningcorporaties.

Dutch Digital Accessibility Index
Mede dankzij deze inspanning is iWink sinds kort ook opgenomen als aanbieder op de Dutch Digital Accessibility Index. Dat is een initiatief van Stichting Drempelvrij. Deze commissie controleert of een organisatie aantoonbaar over voldoende kennis en ervaring beschikt en toetst de producten en diensten op de richtlijnen van de WCAG. Het eindoordeel dat iWink kreeg van de accreditatiecommissie is positief:

“iWink voldoet aan het criterium van aantoonbaar toegankelijke producten en heeft voldoende actuele deskundigheid en ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid.”

Over iWink
iWink helpt organisaties met het opzetten van digitale communicatie zoals websites, e-mailmarketing, intranetten en is marktleider op het gebied van online jaarverslagen. Altijd met oog voor toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en privacy. iWink is ISO 27001 gecertificeerd voor informatiebeveiliging. Sinds 2002 heeft iWink meer dan 750 websites en -applicaties gerealiseerd. iWink is opgericht in Groningen en ook gevestigd in Utrecht.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of User experience.

0
0
0
0