Bedrijven & Organisaties

Eerste slow mediaplatform van Nederland Mohi officieel live

Mohi

Mohi, de eerste slow media app van Nederland, is vanaf vandaag beschikbaar in de App- en Playstore. De gratis applicatie laat gebruikers gemakkelijk digitale content (boeken, artikelen, video’s, podcasts, films en muziek) ontdekken en consumeren op basis van aanbevelingen door hun vrienden en familie. Eerder dit jaar investeerden meerdere topondernemers, waaronder de oprichters van Hyves en eBuddy samen €225.000,- in de Amsterdamse startup.

“De hoeveelheid content die we dagelijks samen consumeren, is het afgelopen decennium fors gestegen”, zegt Wibe van de Vijver, CEO en founder van Mohi. “Als een direct gevolg hiervan is het aanbod vandaag de dag zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Anders dan een onpersoonlijk en vaak slecht functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op contentcuratie door vrienden en familie. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder versterkt.”

Functionaliteiten

Mohi sorteert aanbevelingen op basis van drie filters: luisteren (podcasts en muziek), lezen (artikelen en boeken) en kijken (films en documentaires). Daarnaast vraagt de applicatie aan gebruikers om actief eigen tips te delen met hun netwerk, die zij vanuit vrijwel iedere app en browser direct kunnen uploaden. Naast vrienden en familie kunnen gebruikers ook bekende curators volgen, zoals programmamakers, journalisten en CEO’s. Onder andere Philip Huff, Boris Veldhuijzen van Zanten en Nina Pierson zijn reeds aangesloten. Van de Vijver: “Mensen willen steeds bewuster hun tijd indelen. Hoe fijn is het dan om altijd en overal een duidelijk inzicht te hebben in de favoriete aanbevelingen van je vrienden? Gebruikers kunnen daarnaast een selectie maken van hun eigen favoriete content en zo op Marie Kondo-achtige wijze een digitaal archief opbouwen. Mohi is zodoende het enige social media platform dat als doel heeft om gebruikers vooral niet te lang op het platform te houden: less is more”

Toekomstplannen

In 2022 wil het Amsterdamse Mohi tenminste honderdduizend actieve gebruikers hebben aangesloten. Vooralsnog ligt daarbij de focus op Nederland, maar Van de Vijver sluit een eventuele uitbreiding naar het buitenland niet uit: “Dat de zoektocht naar waardevolle content steeds meer tijd in beslag neemt, is natuurlijk niet alleen een Nederlands fenomeen. Toch willen we eerst in Nederland een trouwe gebruikersgroep opbouwen, het product verbeteren en vanuit daar doorgroeien naar internationale markten. Het belangrijkste voor ons is op dit moment dat we de beste gebruikerservaring bieden en dat gebruikers het de moeite waard vinden om terug te komen. Op die manier willen we ervoor zorgen dat gebruikers, naast mooie content, ook Mohi warm aanbevelen onder vrienden en familie.”

Voor meer informatie, bekijk https://mohi.app/

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Social media.

0
0
0
0