Bedrijven & Organisaties

Frankwatching lanceert nieuw event over AI in marketing

Frankwatching

Het potentieel van AI benutten, dit is vast al een onderdeel van je marketingplan. Maar lukt het ook al om structureel en doeltreffend gebruik te maken van AI in je advertising, SEO en e-mailmarketing? Tijdens het nieuwste event van Frankwatching, het AI Marketing Event, krijgen marketeers handvatten en inspiratie om met AI hun activiteiten verder te professionaliseren.

De voordelen van AI in marketing kennen we inmiddels wel: het bespaart tijd, helpt bij personalisatie en segmentatie, analyseert razendsnel data, inspireert bij contentcreatie en meer. Dat je bij de toepassing ervan moet nadenken over je doelen, staat buiten kijf. Zo deelde Kim Pot (een van de sprekers op het event) een jaar geleden al:

“Bedenk eerst wat je wil bereiken en kijk welke tools daarbij passen en of die al bestaan of dat je ze kunt bouwen. Het is een heel slecht idee om dat andersom te doen. De tools gaan uitgebreider worden in de loop van de tijd. Als je er nu vroeg bij bent, groei je mee in de mogelijkheden. Zo kun je je sneller onderscheiden.”

Drempels bij AI & marketing

Op Frankwatching publiceerden we al veel over artificial intelligence. Er wordt volop geëxperimenteerd en gepionierd en de verschillende AI-diensten en -tools schieten als paddenstoelen uit de grond. Toch krijgen we – ook tijdens onze AI-trainingen en -cursussen – terug dat marketingorganisaties nog veel drempels ervaren. “Hoe organiseer ik AI binnen mijn bedrijf? En: “hoe pakken anderen dat aan?” zijn veelgehoorde vragen.

Deze feedback uit onze community bracht ons op het idee om dit event over AI in marketing te organiseren. Leer op 4 april 2024 van de voorlopers bij verschillende organisaties en merken, en verzamel concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Gloednieuw event

AI Marketing Event is voor iedereen die wil ontdekken wat AI kan doen voor marketing, en aan de slag wil met AI-toepassingen en -tools. Wat kan er al bij e-mailmarketing, advertising, SEO, contentcreatie en onderzoek? Maar ook: hoe richt je AI in in je marketingorganisatie? Welke strategie ontwikkel je? Wat of wie heb je nodig? Waar moet je op letten? Zo hoor je bijvoorbeeld hoe je ChatGPT slim kunt koppelen aan verschillende marketingtools en -apps.

Daarnaast leer je ook meer over ethiek, privacy en veiligheid (TNO), over hoe je een AI-businesscase maakt en over medische doorbraken door AI en wat marketing daarvan kan leren (MIcompany). Natuurlijk maken we nog meer namen bekend, hou hiervoor de site in de gaten. En mocht je interesse hebben in partner worden van het event, hier lees je meer.

Pionieren, professionaliseren en presteren zijn onlosmakelijk aan marketing verbonden. Natuurlijk kan dit niet meer zonder artificial intelligence. Ik ben ervan overtuigd dat het AI Marketing Event gaat helpen om samen het vak weer verder te brengen. – Frank Janssen, oprichter & CEO van Frankwatching

AI Marketing Event

Datum: 4 april 2024
Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Voor meer informatie kun je terecht bij Elsbeth van den Berg, programmamanager Events bij Frankwatching: 06-52814092 of elsbeth@frankwatching.com. (Foto is gemaakt door Michiel Ton.)

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Innovatie of Online marketing.

0
0
0
0