Bedrijfsnieuws

Frans Muller Benelux kiest LOGISZ voor landelijke campagne

Logisz

Frans Muller Benelux gaat in zee met het Doetinchemse marketingbureau LOGISZ. Algemeen directeur Rutger Muller is de zesde generatie in het familiebedrijf dat zich volledig richt op schoenverzorging, inlegzolen en schoenaccessoires. Het bedrijf is in de Benelux onder meer exclusief distributeur van het innovatieve en hoogstaande merk Collonil. Hij licht de keuze voor LOGISZ toe.

“LOGISZ is, ondanks dat de naam anders doet vermoeden, niet direct een voor de hand liggende keuze voor een landelijke campagne. Veel bedrijven richten hun vizier dan op Amsterdam. Maar ik ken Managing Director Pieter-Jan Helmink al wat langer en ik heb het volste vertrouwen in hem en zijn team. Ze hebben een bewezen staat van dienst en ik hou wel van dat Achterhoekse pragmatisme. Creatief, maar altijd resultaatgericht. De wens is een groter publiek in Nederland en België voor onze premium schoenspray Collonil Carbon Pro en dus meer winkeltraffic voor onze retailers. De eerste resultaten laten zien dat LOGISZ die wens uitstekend vervult.”

Een primeur
Pieter-Jan Helmink van LOGISZ: “Het gros van onze klanten heeft een hoofdvestiging in het Oosten van het land, maar opereert landelijk tot internationaal. We weten dus wel hoe je een merk op grote schaal onder de aandacht brengt. Toch is een landelijke tv-commercial voor ons een primeur en we zijn dan ook trots op het resultaat.”

Winst door verbroedering
Eerdere marketingactiviteiten van Frans Muller richtten zich altijd op de retailers. Echter vraagt deze crisisperiode om een andere aanpak. “We verbroederen meer en daar kun je winst uit halen”, beargumenteert Rutger zijn keuze voor de consumentgerichte campagne. “We hebben – uiteraard in overleg met onze retailers – de stoute schoenen aangetrokken en een campagne opgezet die zich richt op de consument. Met onze ‘above the line’ aanpak ondersteunen wij onze retailers zo goed mogelijk met als doel meer winkeltraffic. Dat is hard nodig in deze crisistijden. We hebben zo een echte win-winsituatie gecreëerd.”

Grondige aanpak
Waar LOGISZ normaal gesproken voornamelijk business-to-business georiënteerde klanten ondersteunt met marketing- en communicatieoplossingen, toverde het team – bestaande uit 27 professionals – ditmaal alles uit de kast voor de consumentencampagne; van strategie tot uitvoering tot media-inkoop. Deze zomer namen ze videoproductiehuis Reelmedia uit Zutphen over, waardoor de volledige productie van de commercial in eigen huis kon plaatsvinden. De commercial wordt ondersteund door een gefaseerd, online activatieplan. “Daarmee beogen we een bereik van 5 miljoen in twee weken tijd in de Benelux”, onthult Helmink. “Het combineren van een grondige aanpak en doorpakken zorgt voor prachtige resultaten.”

Deze herfst en winter, als schoenen alle weerselementen moeten weerstaan, zal de campagne op volle toeren draaien.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Communicatie of Digital marketing.

0
0
0
0