Branchenieuws

Frontrunners – Marketing Taskforce opgericht

Rogier van Kralingen

Het nieuwe Frontrunners pakt cruciale marketingtrajecten op, met als doel zichzelf daarna weer overbodig te maken.

Het marketingvak is hyper complex geworden. Maar ondanks nieuwe technologieën die de customer journey effectief moeten maken, blijkt de praktijk vaak weerbarstig volgens strategen Marit van der Laan, Jimke Scholten, Roland van Kralingen en Wim Ubachs. Hun nieuwe onderneming Frontrunners is daarom opgezet als een multidisciplinaire taskforce voor cruciale marketingprojecten, samen met 13 best-in-class partners.

Uit interviews met 36 CEO’s en CMO’s blijkt de grootste uitdaging hoe men – ondanks dagelijkse drukte – toch cruciale marketingprojecten succesvol kan realiseren. Er leven vragen als: hoe kun je als organisatie voorop blijven lopen? Zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Hebben we de juiste mensen aan boord? Werken we met de top agencies en consultancies? En zo ja, hoe krijgen we die dan geïntegreerd op één lijn met de eigen organisatie?

Geen agency, geen consultancy, maar een marketingtaskforce
Frontrunners is geen agency, geen consultancy, maar een multidisciplinaire marketingtaskforce die marketingprojecten op een vernieuwende wijze beetpakt. Zij bestaat in het hart uit twee marketingstrategen, een business strateeg en een creatief strateeg, met daaromheen zorgvuldig geselecteerde experts uit de 6 marketing kerndisciplines van nu: Brand Strategy, Content Development, Media Strategy, Digital Marketing, Data & AI, Consumer & Market Research. Frontrunners speelt in op de behoefte van CMO’s om meer geïntegreerd te werken, en managet deze projecten van A tot Z. Met andere woorden: Frontrunners komt om weer te vertrekken.

De aangesloten best-in-class partners zijn onder andere: TBWA-NEBOKO/ Havas Media / UM / Adeptiv / Yourzine / Roundabout / Osudio / Summit Retail Media Group / Kantar / Wonder / The Commercial Works / Searchresult/ Talpa Branded Content.

Jimke Scholten: “Ik heb zelf ondervonden hoe complex een marketingtraject kan zijn. Je komt vaak tijd en soms ook expertise te kort, juist op die speciale projecten die het verschil maken. Daar heeft Frontrunners zich op ingericht.”

Roland van Kralingen: “We zetten een marketingproject dusdanig stevig in elkaar dat we eigenlijk mee-ondernemen. We gaan verandering teweeg brengen in marketingland. De ambitie is hoog”.

Wim Ubachs: “We zijn vier generalisten met ieder een eigen expertise, afkomstig uit zowel de bureauwereld als het bedrijfsleven. Dat zorgt voor de brede scope die vaak nodig is maar die in de praktijk te vaak ontbreekt.”

Marit van der Laan: “Doordat we onze kennis en die van onze best-in-class partners combineren bij het beantwoorden van een marketingvraagstuk, ben je als opdrachtgever verzekerd van de juiste expertise en know how. Echt een taskforce.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Loopbaan of Ondernemen.

0
0
0
0