Productnieuws

Google lanceert nieuwe ad features om kleine bedrijven te helpen in corona tijden

Google

Het coronavirus heeft MKB bedrijven hard geraakt. Om kleine bedrijven die getroffen zijn door COVID-19 te helpen sterker uit de crisis te komen, lanceert Google nieuwe manieren waarmee zij hun klanten kunnen bereiken — waaronder gratis promotiemogelijkheid op Google Maps en Google Shopping updates voor lokale verkopers.

Promoted pins op Google Maps gratis voor kleine bedrijven:

Elke maand gebruiken wereldwijd meer dan 1 miljard mensen Google Maps. Promoted pins op Google Maps zorgen ervoor dat bedrijven op de juiste momenten opvallen en potentiële klanten bereiken. Deze bedrijven kunnen een pin op Google Maps plaatsen, wat normaal gesproken een betaalde feature is, en de services die ze aanbieden benadrukken, zoals ophalen of bezorgen.

Zodra mensen bedrijven weer persoonlijk gaan bezoeken, wil Google meer klanten naar ze toe sturen. Zodoende is deze promotiemogelijkheid nu gratis tot september 2020 voor adverteerders die Smart Campaigns gebruiken. Smart Campaigns is een advertentie tool die speciaal is gecreëerd om kleine bedrijven te helpen om tijd te besparen en echte resultaten op te leveren met de hulp van machine learning-technologie.

Google is begonnen met het uitrollen van Promoted pins naar Smart campaign adverteerders met een Google Mijn Bedrijf-profiel. De komende weken zal dit volledig beschikbaar zijn.

Winkels in de buurt op Google Shopping:

Om kleinere bedrijven te helpen, maakt Google het daarnaast ook makkelijker voor consumenten om contact te leggen met bedrijven. Op Google Shopping worden nu winkels in de buurt weergegeven met producten en locatiegegevens zodat consumenten kunnen vinden en kopen wat ze nodig hebben.

Op Google Mijn Bedrijf of productfeeds op Merchant Center, kunnen lokale verkopers relevante producten tonen, die beschikbaar zijn voor aankoop in een fysieke winkel in de buurt. Daarnaast kunnen ze opties zoals ophalen en bezorgen en lokale winkelinformatie benadrukken. Wanneer een gebruiker het filter ‘In de buurt’ selecteert of als een zoekopdracht lokale intenties heeft (bijvoorbeeld ‘laptops bij mij in de buurt’), verschijnt dit op de Google Shopping tab.

Voor meer informatie over Smart campaigns en Google’s nieuwe initiatieven om het MKB te helpen bij hun herstel van de corona crisis, kun je op Google’s blog terecht.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Online advertising of Online marketing.

0
0
0
0