Bedrijfsnieuws

HARMAN opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Harman

Harman International betrekt deze week een nieuw kantoor in de Amsterdamse Houthavens. Deze dynamische nieuwe locatie zal dienst doen als een internationaal hoofdkantoor van de consumentenaudio-tak van het bedrijf. De moderne ruimte neemt drie verdiepingen in beslag en is voorzien van grote showrooms en een dakterras. HARMAN was al in Nederland gevestigd en verbindt zich met deze verhuizing nadrukkelijk aan een toekomst in ons land.

Amsterdam als basis
Nederland is belangrijk voor Harman International. Met merken zoals JBL en Harman Kardon is het een wereldwijde voorloper op het gebied van kwalitatief hoogstaande audioproducten, zoals koptelefoons, draagbare luidsprekers en home stereo systemen. De nieuwe locatie aan de Danzigerkade in de Houthavens onderstreept de toekomst van het bedrijf in Nederland. Steeds meer hoge managers van het bedrijf zullen zich in Amsterdam vestigen.

Centrum van de creatieve industrie
De locatie in de Amsterdamse Houthavens is van belang voor HARMAN. “De Houthavens zijn het nieuwe creatieve centrum,” zegt Philippe Rinckenberger, Vice President en General Manager HARMAN EMEA. “We vinden het geweldig dat we mediabedrijven, reclamebureaus, bedrijven in de entertainment en music studio’s tot onze buren mogen rekenen. Dat is inspirerend voor onze huidige medewerkers, is goed voor onze aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers en zorgt ervoor dat we letterlijk in het midden van de creatieve industrie staan. We voelen ons hier thuis.”

Meer ruimte
Het nieuwe hoofdkantoor is volledig aangepast op de wensen van het techbedrijf. Interieurarchitecten hebben een omgeving gecreëerd waarin werknemers zich thuis voelen en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. De drie verdiepingen en het indrukwekkende dakterras bieden meer ruimte dan het huidige hoofdkantoor. Daarnaast heeft het nieuwe kantoor vier showrooms waar alle consumentenaudioproducten te zien en te ervaren zijn, van koptelefoons, soundbars, draagbare luidsprekers en home audio tot gaming headsets en meer.

Duurzaamheid en fietsen
Bij de inrichting was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Er is bijna geen kunststof gebruikt, de vloerbekleding en een deel van het meubilair zijn gemaakt van gerecyclede materialen en het gebruik van plastic op kantoor wordt tot een minimum gereduceerd. HARMAN omarmt het nieuwe werken: werknemers werken gemiddeld zo’n drie dagen per week op kantoor en twee dagen per week thuis. Om werknemers te stimuleren meer te fietsen, staan bij het gebouw HARMAN-fietsen klaar waarmee zij door de stad kunnen navigeren.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen.

0
0
0
0