Branchenieuws

HEMA voert als eerste merk campagne binnen de Tikkie app

Tikkie

Tikkie lanceert Tikkie Brands

Amsterdam, 30 juli 2020 – Tikkie lanceert Tikkie Brands en gaat samenwerken met merken binnen de Tikkie app. HEMA heeft als eerste merk gebruikgemaakt van de nieuwe propositie. Gebruikers van de Tikkie app kregen gedurende vier dagen iedere dag een ander campagnebeeld en bedankgifje met een product uit de HEMA zomercollectie te zien. Van handventilator tot waterpistool. Met ruim 1,6 miljoen unieke views en 26.500 deelnemers aan de HEMA actie, zijn de verwachtingen van de pilot ruim overtroffen.

Tikkie Brands geeft merken de mogelijkheid om op verschillende plekken binnen de app te adverteren en zo onder de aandacht te komen van de 6 miljoen Tikkie gebruikers. Dit gebeurt altijd in samenwerking met Tikkie, zodat de campagne voldoet aan de typische Tikkie stijl. Moreno Kensmil van Tikkie: “HEMA past als merk heel goed bij Tikkie en was daarom de perfecte partner om Tikkie Brands mee te lanceren. De campagne is zo opgezet dat hij naadloos aansluit bij de ervaring die we met Tikkie willen aanbieden, bijvoorbeeld door de inzet van customized GIFs. We willen in de toekomst vaker brand partnerships opzetten met merken die aansluiten bij onze Tikkie gebruikers. Voorwaarde is dat de samenwerking iets toevoegt aan de ervaring van de Tikkie app en deze verrijkt.”

Jessica Berghout, content strategist, van HEMA: “Bij HEMA zijn we altijd op zoek naar vernieuwende manieren om onze doelgroep te bereiken. Ik ben blij dat Nederland ook via Tikkie kennis heeft gemaakt met onze zomercampagne en dat we op een opvallende manier konden laten zien dat juist in deze coronatijd een vakantie thuis zo gek nog niet is. De resultaten hebben onze verwachtingen ruim overtroffen. Met ruim 1,6 miljoen unieke views, 26.500 aanmeldingen voor de HEMA actie en meer dan 33% opt-ins voor de nieuwsbrief, is de samenwerking met Tikkie een schot in de roos.”

Social first agency GoSpooky is in samenwerking met Tikkie verantwoordelijk voor het partnership en de executie van de campagne. Mariette Huber van GoSpooky: “Ik ben heel blij dat we samen met Tikkie en HEMA deze campagne hebben opgezet. Een mooie start van Tikkie Brands en we kijken uit naar alle toekomstige campagnes die we samen met Tikkie op kunnen gaan zetten.”

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Advertising.

0
0
0
0