Campagne

Jonge Nederlanders delen Instagram met leeftijdgenoten uit andere landen

Pieter Verbeek

Op 2 augustus trapt RNW Media de campagne #MijnStoryVoorEenStory af, waarmee ze jonge mensen in Nederland via Instagram wil samenbrengen met leeftijdsgenoten uit landen waar veel minder ruimte is voor vrijheid van meningsuiting of het uiten van je seksuele geaardheid. Met de campagne wil RNW Media meer solidariteit bereiken tussen de jongeren en vraagt de mediaorganisatie Nederlandse jongeren om op te komen voor vrijheid van meningsuiting. Zowel in Nederland als in andere landen.

Altijd en overal toegang hebben tot informatie en erover praten op social media. Het lijkt zo normaal voor ons in Nederland. Toch is het voor jongeren in heel veel landen in Afrika en Azië moeilijk en kan het zelfs onveilig zijn. “We zijn verliefd, maar queer zijn in Kenia betekent dat je daarvoor in de gevangenis kunt komen”, vertellen Annette en haar vriendin uit in Kenia in hun story.

Amsterdam Pride

Met de story van het Keniaanse stel trapt de campagne af tijdens de Amsterdam Pride. Ze vragen Nederlandse Instagrammers om deze story te delen op hun eigen Instagram-account. De campagne volgt verder een aantal andere belangrijke data in de zomer en het najaar, zoals de Internationale Dag van de Jongeren, Prinsjesdag en de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Rond elke van de data delen jonge Nederlanders hun insta-accounts voor de stories van leeftijdgenoten uit andere landen. De campagne eindigt op 10 december op Dag van de Mensenrechten.

Influencers

RNW Media werkt in de campagne samen met een aantal influencers op Instagram, die achter thema’s staan als feminisme, vrijheid van meningsuiting en LGHBT-rechten. Zo zullen televisiepresentatrice Geraldine Kemper, journaliste en schrijfster Milou Deelen, feminist Linda de Munck en acteur Sahil Amar Aïssa hun Insta-accounts ter beschikking stellen voor stories van jonge mensen uit landen als Kenia, Egypte, Libië, Jemen en andere landen waar RNW Media werkt aan sociale verandering via digitale platforms.

RNW Media wil ervoor zorgen dat jonge mensen overal ter wereld toegang hebben tot informatie en hun mening veilig kunnen uiten. Zodat ieders stem gehoord wordt.

Over RNW Media

RNW Media is uitgegroeid van een internationale omroep (Radio Nederland Wereldomroep), die meer dan 70 jaar geleden werd opgericht, tot een innovatieve startup die digitale media gebruikt om sociale verandering te bevorderen. We ondersteunen onafhankelijke bloggers en online journalisten en brengen jonge mensen samen op digitale platforms zoals websites, WhatsApp, Facebook en Twitter. Via deze kanalen krijgen de jongeren betrouwbare informatie. We bieden daar een veilige omgeving waar ze met elkaar een constructieve dialoog aan kunnen gaan.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Social media.

0
0
0
0