Campagne

Jumbo helpt jongeren hun eindexamen te halen met muziek en gratis examentraining voor alle medewerkers

Fama Volat

De eindexamens zijn begonnen en dat betekent voor heel veel jongeren uren studeren en mogelijk veel spanningen. Dat geldt ook voor de jongeren die een bijbaan hebben bij Jumbo Supermarkten. Jumbo geeft hen een steuntje in de rug met een eindexamenpakket, een gratis examentraining, een podcast en een nieuwe track met jeugdidool Bente. Dit nummer heeft een bin-aurale beat met diverse toonhoogtes, wat concentratie verhogend werk. Het nummer is te beluisteren op de social mediakanalen van Jumbo en op Spotify.

“Het behalen van je diploma is een heel mooi moment, maar de weg ernaartoe is vaak voor veel jongeren een uitdaging”, zegt Alrik Boonstra, directeur Human Resources. “Om goede resultaten te halen, is hard werken, goede concentratie, weinig stress en voldoende ontspanning vereist. De juiste vibes zijn net zo belangrijk. Bij Jumbo zetten we ons daarom graag in om hardwerkende- en studerende leerlingen te helpen door de Jumbo collega’s wat extra positieve energie te geven. We willen alles nét wat leuker maken en met dit nummer proberen we leren ook nét iets leuker te maken.”

Ode aan de eindexamenkandidaten

Jumbo wil met deze nieuwe campagne een ode aan de eindexamenkandidaten geven op een leuke en ludieke manier. De eindexamenperiode werd afgetrapt door Bente Fokkens, de 20-jarige zangeres bekend van onder andere The Voice Kids en diverse speelfilms, met een nieuw nummer voor álle hard studerende examenkandidaten. De naam van de nieuwe track is ‘Morgen’ en de songtekst is voor iedere eindexamenkandidaat herkenbaar.

Beter concentreren met muziek

Het nummer ‘Morgen’ haakt in op de stress en het ontstressen, waardoor het voor veel jongeren heel relevant wordt. Het lied heeft daarnaast een wetenschappelijke onderlaag, want aansluitend is bin-aurale audio erin gemixt. Dit zijn twee tonen met een verschillende geluidsfrequentie voor elk oor. De hersenen maken zelf een derde toon aan van het verschil tussen die frequenties en die derde toon heeft weer een gunstig effect op het brein. In dit geval zorgt deze bin-aurale audio voor een verhoging van concentratie en helpt het om beter te studeren.

Podcast Het Tussenuurtje

Tijdens de examenperiode nemen de vier scholieren van de bekende podcast “Het Tussenuurtje” een mini eindexamen special op. In de ‘powered by Jumbo’ afleveringen bespreken ze de eindexamens, bellen ze met bekende gasten en geven ze tips om je eindexamens met vlag en wimpel te behalen. Ook de podcast is te beluisteren op Spotify.

Het Jumbo eindexamenpakket

Naast het lied en de podcast heeft Jumbo een eindexamenpakket samengesteld voor de collega’s en ongeveer 2.500 Jumbo-collega’s hebben dit pakket thuis ontvangen. In dit pakket zat onder meer kauwgom, waardoor leerlingen zich beter kunnen concentreren. Ook kunnen zij zich daarnaast kosteloos inschrijven voor een online eindexamentraining, verzorgd door MyTutor.

Luister hier het nummer op Spotify: Bente – Morgen.

Credits
Klant: Jumbo Supermarkten
Creatief concept: Fama Volat
Songwriting: Bente Fokkens, Okke Punt, Tom Meijer
Muziek productie: Top Notch, Universal Music Group, Amp.Amsterdam
Film productie: Studio BENG BENG
Podcast productie: De Stroom, Het Tussenuurtje
Media: WeConnect, Communicatie Team

Over Jumbo Supermarkten

Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie. In 1921 begonnen als groothandel en sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt naar inmiddels de tweede supermarktketen van Nederland. In 2019 kwamen daar de eerste winkels in België bij. Jumbo telt momenteel ruim 680 supermarkten, waaronder 8 Foodmarkten en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com. Ook voert het concern het gemakswinkelconcept Jumbo City, waarin elementen van de reguliere Jumbo winkel, Foodmarkt én van restaurantketen La Place worden gecombineerd. Zo wil Jumbo lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen.

In alles wat Jumbo doet, staan de wensen, behoeften en verwachtingen van de klant voorop. De supermarktketen zet alles op alles om klanten te blijven verrassen, inspireren en hen elke dag de leukste boodschap te bieden. Zo wordt in alle winkels én online de unieke Jumbo formule gevoerd: de beste service + het grootste assortiment x de laagste prijs. Klanten kunnen daarbij vertrouwen op de 7 Zekerheden van Jumbo. Door de klant altijd centraal te stellen, is Jumbo één van de best gewaardeerde supermarktketens. Jaarlijks mag Jumbo ruim 10 miljoen klanten verwelkomen.

Iedere dag de leukste boodschap, al 100 jaar

2021 staat in het teken van het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf. Een belangrijke mijlpaal die wordt gevierd samen met klanten, ondernemers, partners, leveranciers en alle 100.000 medewerkers. Jumbo kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en blijft elke dag op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden om in te investeren en van klanten fans te maken. Dat is de passie die in het hele bedrijf wordt doorgegeven.

Over Fama Volat

Fama Volat is een netwerk van marketing & communicatiebureaus met vestigingen in Eindhoven, Amsterdam, Tilburg en Den Bosch. Het netwerk biedt naast merkpositioneringen en campagnes ook een aanbod in digital, experience en gedragswetenschap. Fama Volat is Latijn voor ‘het gerucht krijgt vleugels’ en vat de missie van het bureau samen: het ontwikkelen van spraakmakende positionering, activaties en content. Er werken zo’n 45 mensen bij de bureaus.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0