Campagne

Lagom Collective verenigt sport en kunst in Europese commercial voor Mizuno en Rijksmuseum

Lagom Collective

De storytellers van production agency Lagom Collective hebben een commercial gecreëerd ter ere van een limited edition hardloopschoen van Mizuno en Rijksmuseum. De zwarte hardloopschoen met gouden ‘clair-obscur’-details is geïnspireerd op het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt en zorgde ervoor dat er genoeg creatieve input op tafel lag om een commercial te creëren die het Rembrandtjaar eer aandoet. De commercial is op dit moment te bekijken in Nederland en later dit jaar ook in andere Europese landen.

Clair-obscur

De grootste uitdaging voor de commercial, was om deze volledig in ‘clair-obscur’ te draaien. Oorspronkelijk is clair-obscur een schildertechniek waar Rembrandt zeer kundig in was. De techniek houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van sterke licht- en donkercontrasten. Dit is een van de redenen waarom deze techniek normaal gesproken niet geschikt is om films in te draaien. Het eindresultaat van Lagom Collective is daardoor een geheel met een dramatisch effect.

Rennen door het Rijks

In de commercial wordt de aandacht van de kijker gestuurd van de gouden contouren van de hardlopers naar een zo even donker Rijksmuseum. Iets wat de kijkers wellicht ook opvalt, is het feit dat de hardlopers rennen door een donkere Nachtwachtzaal. Dit is een unicum, want nog nooit mocht er gefilmd worden in een donker Rijksmuseum, laat staan in de Nachtwachtzaal. De unieke samenwerking tussen Mizuno en het Rijksmuseum zorgt ervoor dat Lagom Collective een commercial neer heeft kunnen zetten die ook internationaal de aandacht opvraagt.

Concept

Hidde Fenenga, marketingmanager Mizuno Benelux: “Lagom Collective heeft de sport en de kunst perfect samengebracht in het concept. Het is letterlijk ‘the art of running’. Dat vonden wij een mooie basis voor de visuele interpretatie van De Nachtwacht. De unieke samenwerking tussen Mizuno en het Rijksmuseum geeft de commercial daarnaast ook een zeer internationaal karakter, en zal daarom deze zomer ook in Italië, Frankrijk en Duitsland gelanceerd worden.”

TCS Amsterdam Marathon

Lagom Collective heeft aangekondigd dat de commercial het startschot zal zijn voor de TCS Amsterdam Marathon die aankomende zondag 20 oktober plaatsvindt. Hierdoor is de commercial niet alleen een stijlvol eerbetoon aan het beroemdste kunstwerk uit Amsterdam, maar ook een eerbetoon aan alle voeten die het beste hardloopschoeisel verdienen tijdens de marathon.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Campagnes.

0
0
0
0