Bedrijven & Organisaties

Lama Lama wint prijs voor nieuwe identiteit

Spice PR

Direct na de lancering van de nieuwe visuele identiteit heeft creative digital agency Lama Lama, de FWA OF THE DAY gewonnen. Een belangrijke waardering voor baanbrekende creativiteit. Daarnaast is Lama Lama in de race voor de
Awwwards. Een professionele, internationale prijs voor webdesign en -ontwikkeling.

Dit jaar viert het Amsterdamse bureau het tienjarig bestaan dat gepaard gaat met een nieuwe visuele identiteit en wijziging van de propositie. Lama Lama levert digitale oplossingen voor een grote diversiteit aan klanten. Naast het bouwen van websites en e-commerce omgevingen levert het bureau volledige creatieve campagnes en digitale platforms. Lama Lama blijft merken digitaal versterken maar bedrijven die niks hebben met de sociale kant van ondernemen hoeven niet meer bij de Amsterdammers aan te kloppen.

Ruimere blik

Hoe doe je wat je doet en waarom? Het zijn vragen die veel organisaties zichzelf stellen. Zo ook Lama Lama. Ironisch genoeg leidde de gesprekken over henzelf naar een wens om meer te doen voor anderen. Oprichter en managing-director Lars Koelman: “Het afgelopen decennium waren we vooral met onszelf bezig. Logisch, we waren net gestart. We moesten projecten binnenhalen, mensen aannemen en aan onze eigen cultuur bouwen. We hebben het nog altijd druk met die dingen, maar zijn ook wat ouder en wijzer. We blikken dus wat anders de wereld in en kijken verder dan ons eigen bureau en klantenkring.”

De wereld een beetje beter maken

Koelman: “We werken graag voor bedrijven en merken die het beste voor hebben met de wereld. Maar we zijn huiverig voor het etiket duurzaam, juist omdat we zelf niet volmaakt zijn op dat vlak. Maar we geloven heel sterk dat je niet het beste jongetje van de klas hoeft te zijn om toch het goede te doen. En dat willen we bij Lama Lama heel graag: we willen de wereld een beetje beter maken. En we willen dat er fatsoenlijk met mensen wordt omgegaan. Dus doen we ons best en kiezen we voor klanten die dat ook willen. Zo kunnen we onze expertise inzetten voor zaken die ons na aan het hart liggen.”

Zo werkt het bureau onder andere voor Justdiggit, een non-profit organisatie die zich inzet om droog land in Afrika weer te vergroenen om zo de aarde weer af te koelen. Andere namen in hun portfolio zijn Bottle Up, Sanature, de maatschappelijke initiatieven van de KNVB, en Spark. Organisaties en merken die allen op hun eigen manier maatschappelijk geëngageerd zijn.

Lama Lama is sinds zijn begin flink uitgebreid. Zo zijn Jort Boot en Edwin Fennema toegevoegd aan het management team. Er werken nu twintig mensen bij het bureau tegenover het Prinseneiland.

Beating hearts

Zich inzetten voor zaken die hen na aan het hart liggen. Werken aan projecten omdat het goed voelt. De wereld wat gezonder en eerlijker maken. Deze waardes gecombineerd met hun vrije, creatieve aanpak leverde het bureau een nieuwe pay-off op: Play Heart. Het kantoor als speeltuin, en de medewerkers met hun beating hearts. Op een speelse manier de beste digitale oplossingen verzinnen die ‘de goede zaak’ dienen. Eigenlijk is dat al tien jaar zo, maar nu voelt de tijd rijp om er ook echt mee naar buiten te treden.

Het idealisme bij Lama Lama gaat hand in hand met harde data. Het is heel pragmatisch. Resultaten moeten meetbaar zijn en dus meet en analyseert Lama Lama alle projecten die ze opleveren. Alleen zo kunnen ze de beste resultaten garanderen voor hun opdrachtgevers. Het fundament van het bureau bestaat dan ook uit design, development, data. Chief Technical Officer, Mark de Vries: “We zijn heel realistisch. Als we geen winst maken, houdt het vrij snel op. Het gaat om de vraag of we de uren en expertise die we hebben willen inzetten voor de goede zaak. Ons antwoord op die vraag is duidelijk.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0