Bedrijfsnieuws

Liesbeth Ronden Creative Packaging Design ontwikkelt redesign Bonbébé voor Superunie

Liesbeth Ronden Creative Packaging Design

AMSTERDAM – 6 november 2019. Liesbeth Ronden Creative Packaging Design heeft voor Superunie het complete redesign van het baby- en peutermerk Bonbébé verzorgd. Het Amsterdamse designbureau ontwikkelde in nauwe samenwerking met de klant een nieuwe merkidentiteit en een revolutionair verpakkingsdesign.

Superunie introduceert onder de vlag van Bonbébé een nieuw totaalconcept voor baby’s en peuters. Het voedingsassortiment wordt uitgebreid met een lijn van luiers, babydoekjes en andere verzorgingsproducten. Met de uitbreiding van het assortiment van Bonbébé past Superunie ook het verpakkingsdesign van de producten aan.

Het nieuwe ontwerp laat zien waar Bonbébé voor staat: producten van goede kwaliteit zodat ouders zich kunnen richten op ontspannen samenzijn met hun kindje. Of dat nu eten en verzorgen is, of samen spelen, gek doen en verhaaltjes vertellen. In de briefing werd gevraagd om de twee categorieën te verbinden onder één merkidentiteit en een verpakking te ontwerpen die zowel ouders als kinderen aanspreekt. Brand manager Siham Ben Malek van Bonbébé: “Wij willen met ons nieuwe concept graag overbrengen dat het verantwoord én leuk is om je kindje te leren eten en te verzorgen.”

Het designbureau verbeeldt met de nieuwe merkidentiteit een wereld die ouders uitnodigt om samen met hun kindje op ontdekkingsreis te gaan en hen uit te dagen om samen te leren. Opgroeien doe je immers samen. De verpakkingen koppelen op speelse wijze de producten aan de belevingswereld en interesses van een kind.

Ontwerper Liesbeth Ronden vertelt: ‘We kennen allemaal: daar komt het vliegtuigje aan, mondje open… Bij voeding is interactie tussen ouder en kind belangrijk. Dit heb ik vertaald in een voedingsverpakkingslijn waar verschillende voertuigen de nieuwe smaken op een speelse manier presenteren. De wereld van verzorgingsproducten vraagt om een andere uitdaging. Hier helpen dierenvriendjes op de verpakkingen kinderen en hun ouders. Zo helpen Frits de teckel en Simba de kat je om je tanden schoon te poetsen.’

Liesbeth Ronden werkt voor dit project nauw samen met illustrator Angeles, Nieto Illustration, fotograaf Lex van Hoeckel Studio Hystrix en DTP-er Joost Verbruggen.

Over Liesbeth Ronden Creative Packaging Design – Making Products Talk!
Het full-service designbureau bedient haar klanten gedurende het gehele traject, van strategie en ontwerp tot begeleiding en uitvoering. Of het nu gaat om het ontwerpen van een verpakkingsdesign, logo, huisstijl of een rebranding. Oprichter Liesbeth Ronden is een allround multidisciplinair ontwerper. Persoonlijk, creatief en resultaatgericht vertaalt zij met haar zintuigen de wensen van haar klanten naar aansprekende visuele concepten. Zij werkt met een vast team professionals.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Design.

0
0
0
0