Bedrijfsnieuws

Maan lanceert samen met Celapp Media haar persoonlijke app

Celapp Media

Na rapper Lil’ Kleine en voetballer Edson Álvarez lanceerde de Nederlandse startup Celapp Media vorige week donderdag samen met Maan de Steenwinkel haar eigen persoonlijke app. Alweer de derde celebrity die de kracht van deze unieke app omarmt, waar fans exclusieve toegang krijgen en een kijkje kunnen nemen in de wereld van Maan. Maar, er zijn nog meer voordelen voor fans die de app gebruiken, zoals korting op merchandise, early bird tickets en speciale live sessies. De app is gratis te downloaden in de app stores en voor een klein bedrag van €2,99 per maand krijgen de fans toegang tot nog meer exclusieve content.

Celapp Media ontwikkelt gepersonaliseerde apps voor celebrities uit de sport-, lifestyle-, gaming- en entertainmentbranche. Het bedrijf levert naast de allernieuwste technologie ook alle content voor de app van elke celebrity. Door het delen van exclusieve content, winacties en in-app functionaliteiten, bouwen de celebrities verder aan hun merk en de community van trouwe fans. Maan’s app is alweer de derde in een rij van velen die het bedrijf op de markt brengt. Zo staan er binnenkort nog meer lanceringen op de planning voor een aantal andere Nederlandse artiesten en internationale atleten. De app van Maan is nu al een groot succes met 10.000 downloads in de eerste week van de lancering. De app biedt unieke en persoonlijke content, die nergens anders te zien is zoals de “Gewoon Maan” serie. Fans die de app downloaden worden onderdeel van een actieve fan community, waar ze kunnen meedoen aan bijzondere fan activaties en met elkaar in contact kunnen komen.

Eigen broadcaster

Voor celebrities zijn social media platformen dè manier om hun doelgroep te bereiken en te activeren. Zo volgen alleen al op Instagram maar liefst 1,7 miljoen mensen Lil’ Kleine op de voet. De oprichters van Celapp Media zien een opvallende verschuiving in het aanbieden van content. “De huidige social media platformen richten hun diensten steeds meer op adverteerders in plaats van gebruikers. De bestaande platformen beperken personalities in hun creatieve vrijheid en in hun business opportunities, terwijl beide kanten juist heel belangrijk zijn voor het uitbouwen van hun eigen merk,” aldus Jurriaan Mijnster, medeoprichter van Celapp Media. De gepersonaliseerde apps bieden celebrities veel meer mogelijkheden dan de huidige social media platformen. Zo bepalen ze zelf in welke vorm hun content gegoten wordt, hebben ze de volledige controle over hun data en kunnen ze veel persoonlijker een band bouwen met fans en hun fanbase verder uitbouwen.

Maandelijks betalen voor content

Met de grote hoeveelheid content die iedereen iedere dag opnieuw op zich afgevuurd krijgt, stijgt de behoefte aan kwalitatieve, persoonlijke en creatieve content. “Mensen zien in dat kwalitatieve, exclusieve content zeker een maandelijkse betaling waard is. Ook willen superfans en trouwe volgers deel uitmaken van een community van gelijkgestemden. Onze apps faciliteren in al deze behoeftes”, zegt Hendrik ten Cate, medeoprichter van Celapp Media. Het bedrijf faciliteert in de technologie en de creatie van de gepersonaliseerde formats om de beste fan experience te creëren.

Over Celapp Media

Celapp Media, opgericht door Jurriaan Mijnster, Hendrik ten Cate en Lourens Beerkens, biedt invloedrijke persoonlijkheden uit de sport-, lifestyle-, gaming- en entertainmentbranche een interactief platform. Binnen de apps kunnen celebs op een authentieke manier bouwen aan langdurige relaties met hun meest trouwe fanbase. Celapp Media is verantwoordelijk voor het bouwen van de apps, de ontwikkeling van de formats, de productie van de content en het opzetten van brand partnerships. Celapp Media is een full service bureau dat celebrities ondersteunt bij het verder uitbouwen van hun personal brand.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Community.

0
0
0
0