Branchenieuws

Media die lezers een positief gevoel geven zijn succesvoller

Coebergh PR

Media die lezers een positief gevoel geven zijn vaker succesvoller. Zo is adverteren in dergelijke media effectiever, maar ook zetten deze media aan tot gesprek en verdieping. Merken die worden belicht in media die een positief gevoel oproepen kunnen vaker rekenen op meer volgers. Dat blijkt uit onderzoek door onderzoeksbureau Motivaction onder ruim 1.500 Nederlandse mediagebruikers in opdracht van Hearst Netherlands. In het onderzoek is gekeken naar 44 media, variërend van traditionele media zoals magazines en hun websites, kranten en tv tot social media, en ‘nieuwe’ media zoals video on demand- en muziekstreamingsdiensten.

Adverteren effectiever in positieve media

Uit het onderzoek blijkt dat een positieve context adverteerders in staat stelt effectiever mensen te bereiken en te bewegen. Wanneer Nederlanders een positief gevoel ervaren tijdens mediagebruik, praten 2 op de 5 met een ander over wat ze gelezen, gezien of gehoord hebben. Een derde van de respondenten gaat op zoek naar meer informatie naar aanleiding van een artikel of video. Een kwart zoekt naar aanleiding van een advertentie meer informatie op. Opvallend is dat magazine-lezers vatbaarder zijn voor media met advertising dan niet-magazine-lezers. Het magazine (print) is daarnaast het enige mediatype dat erin slaagt zowel te informeren, te ontspannen als me-time te creëren. Andere media zitten óf sterk aan de informatieve kant, óf juist aan de entertainment kant.

Power of Positivity

Hearst Netherlands slaagt er met haar merken in een positieve context te creëren en stelt adverteerders zodoende in staat effectiever te adverteren. De merken van Hearst Netherlands hebben een hoge emotionele impact op lezers en roepen een overall positief gevoel op, waardoor lezers sneller geneigd zijn tot actie wanneer zij worden blootgesteld aan advertising. Hier slaagt Hearst Netherlands over het algemeen beter in dan bijvoorbeeld social media, tv, kranten en andere magazines. Hearst Netherlands noemt het de Power of Positivity.

Lees hier meer over het onderzoek www.hearst.nl/wp-content/uploads/2021/02/PoP-paper.pdf

Over Hearst Netherlands

Het in Amsterdam gevestigde Hearst Netherlands is uitgever van o.a. Bicycling, Cosmopolitan, ELLE, Esquire, FiscAlert, Glamour, Harper’s Bazaar, JAN, Men’s Health, National Geographic, Runner’s World, Vogue, Women’s Health, Quest en Quote, zowel online als mobiel en in print.

Hearst International

Hearst Netherlands hoort bij het wereldwijde concern Hearst Corporation, met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief in 150 landen, tevens één van de twee grootste uitgevers ter wereld.
www.hearst.com

Onderzoeksverantwoording

Het onderzoek is kwantitatief van aard en er hebben ruim 1.500 Nederlanders deelgenomen die 1 of meerdere mediatypen gebruiken. Binnen deze steekproef zitten 795 magazine-lezers, waarvan 403 Hearst-lezers. Het onderzoek is uitgevoerd in 2 fases in de periode van 13 november t/m 10 december 2020. Dit onderzoek is een vervolg op uitgebreid Power of Positivity onderzoek van Hearst UK en Hearst Italy. De merken van Hearst Netherlands hebben een hoge emotionele impact op lezers en roepen een overall positief gevoel op, waardoor lezers sneller geneigd zijn tot actie over te gaan wanneer zij worden blootgesteld aan exposure in Hearst-brands.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Content.

0
0
0
0