Bedrijven & Organisaties

Neckermann verbetert digitale ervaring met Contentsquare

Contentsquare

Platform helpt Neckermann bij identificeren kansen voor optimalisatie klantreis.

Reisorganisatie Neckermann heeft gekozen voor het digital experience analytics platform van Contentsquare. Hiermee kan Neckermann kwantitatieve data uit tools als Google Analytics combineren met kwalitatieve gegevens en krijgt het uitgebreid inzicht in de prestaties van verschillende elementen op de website. Dankzij deze data-integratie hebben de teams bij Neckermann sneller toegang tot diepgaande inzichten en kunnen ze de website optimaliseren en passende nieuwe functies ontwikkelen. Het platform van Contentsquare draagt hiermee bij aan de transitie van Neckermann van traditionele touroperator naar een omnichannel reisbureau.

De digitale teams bij Neckermann kampten met uitdagingen door gefragmenteerde data en een gebrek aan kwalitatieve inzichten. “Onze optimalisatie-inspanningen waren sterk afhankelijk van een mix van trial and error en de branche-expertise van onze meest ervaren teamleden”, aldus Nicolas Vangansbeke, head of e-commerce bij Neckermann. Het ontbreken van uitgebreide data en tools maakte het voor Neckermann lastig om de prestaties op het gebied van content marketing en merchandising te analyseren en te optimaliseren.

Dankzij Contentsquare heeft Neckermann nu waardevolle inzichten in de boekingsfunnel, het zoek-naar-boekproces en in de prestaties van zoekpagina’s en landingspagina’s. Hiermee kan het digitale team datagedreven beslissingen nemen. Ook is het platform van Contentsquare ingezet voor het oplossen van een probleem met betrekking tot de 3D Secure-functie voor online betalingen.

Frustraties in klantreis herkennen
Door frictiepunten en frustraties van gebruikers binnen de klantreis te herkennen, helpt Contentsquare bovendien effectieve manieren voor merchandising te identificeren, prioriteit aan te brengen in websiteoptimalisaties en waardevolle kwalitatieve data over websiteprestaties te verkrijgen. Hiermee ondersteunt het platform verschillende functies binnen de organisatie, zoals content marketeers, tekstschrijvers, merchandisers, e-commerce managers en digitale marketeers. Verder integreert het naadloos met de bestaande tools van het bedrijf, waardoor testen, personalisatie en het ophalen van klantfeedback worden verbeterd.

Vangansbeke: “De kracht van het platform van Contentsquare om de klantervaring te verbeteren, waardevolle inzichten in effectieve methoden voor merchandising te krijgen en onze teamleden te helpen om hun functie beter te vervullen, is bijzonder. Het platform helpt ons klanten beter te begrijpen waardoor we concurrentievoordeel hebben bij het leveren van uitzonderlijke digitale ervaringen en het stimuleren van groei in onze branche.”

Abdi Essa, VP Sales EMEA North & Central bij Contentsquare: “We zijn trots om Neckermann te ondersteunen bij de inzet van digital experience analytics en zo een bijdrage te leveren aan hun groei in een zeer concurrerende markt. We voorzien de organisatie van de data, tools en inzichten die het nodig heeft om de klantervaring te verbeteren, websiteprestaties te optimaliseren en succes te behalen in de reisbranche.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Digital business.

0
0
0
0