Startupnieuws

Nederlands artiestenbureau La Nuit Management ontvangt investering van Amerikaans entertainmentbedrijf Loki Artist Group

La Nuit Management

Het Nederlandse artiestenbureau La Nuit Management, opgericht door Robert Tammens (ex Spinnin’ Records) heeft een investering binnengehaald van het Amerikaanse entertainmentbedrijf Loki Artist Group. Het Amsterdamse bureau is het eerste bedrijf buiten Amerika waar de groep in investeert. Naast de financiële ondersteuning zullen de twee ondernemingen elkaar op zakelijk en creatief vlak ondersteunen. La Nuit Management blijft onafhankelijk opereren, maar zal in samenwerking met de groep ook nieuwe artiesten en producers gaan bedienen.

Tammens startte La Nuit Management in 2018 met het doel om opkomend talent professionele begeleiding te bieden, bestaande uit een unieke combinatie van artiestenmanagement en merkontwikkeling waarbij ze ondersteunen in het plannen van (live)shows, het sluiten van publishing deals en het produceren van platen. Recentelijk sloot het bureau een succesvolle deal voor de nog maar 20-jarige EAUXMAR, de Nederlandse dj/producer produceerde de officiële soundtrack voor de Apple watch reclame.

“Met de grote hoeveelheid in-house expertise, kennis en ervaring van Loki krijgen we de kans om met de allerbeste artiesten in onze branche samen te werken alsmede te investeren.” aldus Tammens. Bij La Nuit werd er al langer nagedacht over de volgende stap en eventuele mogelijkheden om te verbreden. Tammens: “Ik wilde onze artiesten meer kunnen bieden op het gebied van juridische ondersteuning, social media begeleiding, maar ook services op het gebied van wereldwijde PR. Toen de optie zich voordeed om zowel het service aanbod te verbreden als internationaal te groeien, voelde dit als dé ultieme kans.”

De Loki Artist Group is een nieuwe speler in de internationale entertainmentbranche en werd begin 2021 gelanceerd door muziek entrepreneurs Bob Murray, Zack Dekkaki en Ric Wake, met als doel te investeren in de toekomst van de muziekindustrie. Onder de Loki Artist Group valt managementbedrijf Elev8 en full-service management, productie en muzieklabel Title 9. Bob Murray, CEO bij de Loki Artist Group werkte lange tijd samen met Johnny Wright, voormalig manager van o.a. Britney Spears en *NSYNC, en vertegenwoordigt de laatste twee decennia vele Disney artiesten waaronder Jorge Blanco. Ric Wake is als CCO verantwoordelijk voor het creatieve team en brengt jarenlange ervaring met zich mee als producer voor o.a. Celine Dion, Whitney Houston en Jennifer Lopez. Medeoprichter en president, Zack Dekkaki, was van 2009 tot 2013 werkzaam bij Talpa Music en betrokken bij The Voice als A&R. Van 2013 tot 2020 is Dekkaki werkzaam geweest als Vice President, A&R en manager van de Grammy award-winnende producer RedOne en zijn label.

Co-founder en CEO Murray: “We willen ons bedrijf internationaal laten groeien en geloven dat de beste manier om dit te doen is door te investeren in mensen zoals Robert. Co-founder en president Dekkaki voegt toe: “De artiesten waar hij mee werkt, zijn visie, creatieve drive en ondernemersgeest zorgt voor het enthousiasme waarmee wij graag samenwerken.”

Naast zijn professionele carrière als songwriter en producer deed Tammens management ervaring op als stagiair bij Spinnin’ Records, al snel werd hij toegevoegd aan het internationale A&R- en marketingteam, waar hij werkte met artiesten als Lana Del Rey (remixes van “Summertime Sadness”, “Young and Beautiful”), Martin Garrix (“Animals”, “Virus”, “Tremor”), Afrojack (“Take Over Control”, ” No Beef /w Steve Aoki ”), DVBBS & Borgeous (“ Tsunami”), evenals Don Diablo, Martin Solveig, Tiësto en Calvin Harris.

Gedurende deze tijd ontdekte en tekende Tammens Oliver Heldens, waarmee hij de producer en dj hielp bij het scoren van meerdere wereldwijde hits, “Gecko (Overdrive)” feat. Becky Hill belandde op nummer 1 in de Britse hitlijsten, maar ook vervolg singles “Shades Of Grey” en “The Right Song” (met Tiësto) scoorden goed waardoor Heldens een begrip werd binnen de internationale muziekindustrie.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Ondernemen.

0
0
0
0