Onderzoek

Nederlandse MKB aan de Europese top qua digitalisering

Nicolas Finet

Nederland doet het goed qua digitalisering in vergelijking met Frankrijk, Duitsland, Spanje en België. Dit heeft een studie van Sortlist met behulp van 500 MKB-bedrijven in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat Nederlandse MKB-bedrijven bijna aan top staan: 75% heeft een eigen website. Verder blijkt uit de studie dat 38% van alle MKB-bedrijven van mening zijn dat hun website mobielvriendelijk(er) moet zijn en dat voor 28% het creëren van kwalitatieve content de topprioriteit is.

Belangrijkste bevindingen van de studie

– 25% van de Nederlandse MKB bedrijven heeft nog geen website.
– Er is een verband tussen de grootte van de MKB en de kans dat het een website heeft.
– 38% van de MKB’ers met een website vindt dat deze meer mobiel(vriendelijker) moet zijn.
– Het creëren van kwalitatieve content is de topprioriteit voor MKB’ers in 2020.

Nederlandse MKB-bedrijven staan bijna ​​aan de top
Slechts 25% van de Nederlandse MKB-bedrijven heeft geen website. In een Europese vergelijking komt Nederland op de tweede plaats na koploper Duitsland, waarvan 22% van de MKB’ers geen website heeft. Andere landen, zoals België met 42% en Spanje met 33%, scoren significant slechter in de studie. Een ander positief feit is dat 51% van de Nederlandse MKB-bedrijven hun website nog meer wil aanpassen aan het mobiele formaat.

Toch blijkt dat een op de vier MKB-bedrijven in Nederland nog steeds geen website heeft. Reden hiervoor is dat noodzakelijke basisvereisten ontbreken: 55% van de MKB-bedrijven die al een website aan het plannen waren, heeft bezuinigd op online initiatieven.

MKB-bedrijven met eigen website: prioriteiten voor de komende maanden
In 2020 was creëren van kwalitatieve content de hoogste prioriteit voor 28% van de MKB-bedrijven. De reden hiervoor is dat MKB-bedrijven dankzij content het vertrouwen van hun klanten kunnen vergroten, de conversie van hun website kunnen verhogen en nieuwe bedrijfsmodellen kunnen ontdekken. Aan de andere kant overweegt slechts 17% van de bedrijven om hun website te verbeteren op het gebied van SEO.

Het volledige onderzoek over MKB-ers en hun website is hier te lezen: https://www.sortlist.nl/blog/kmos-en-hun-website-in-2020-waar-staan-de-europese-kleine-en-middelgrote-ondernemingen-onderzoek/

Over Sortlist
Sortlist is de grootste marktplaats in de marketingsector. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door vier Belgische ondernemers: Charles De Groote, Nicolas Finet, Michael Valette en Thibaut Vanderhofstadt. Het doel is om B2B-aankopen in het marketinglandschap aanzienlijk te verbeteren. Sortlist maakt een selectie van marketingbureaus die op alle behoeftes zijn afgestemd. Bedrijven hoeven alleen maar contact op te nemen met geselecteerde bureaus om te beslissen met wie ze gaan samenwerken. Sortlist heeft zich na de oprichting in België internationaal verspreid in onder andere Frankrijk, Spanje, Nederland en Duitsland.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Online marketing.

0
0
0
0