Bedrijfsnieuws

Neuromarketingbureau Unravel viert feest

Unravel

Neuromarketingbureau Unravel bestaat deze maand 10 jaar. In die tien jaar is Unravel uitgegroeid tot een internationaal opererend bureau dat zich dagelijks voor allerlei merken inzet om marketing nóg effectiever te maken. Vanuit het idee “van Onderbuik naar Onderbouwd” lossen zij al sinds hun start in 2012 marketing- en gedragsvraagstukken op met een neurowetenschappelijke blik. Zo’n jubileum moet natuurlijk gevierd worden. En dat doen de mannen (Tim & Tom) van Unravel in stijl; met een wekelijkse neuromarketing webinar, een trip naar New York met hun inmiddels 16-koppige team, en als kers op de taart afgelopen maand het Unravel 10 Jaar Event.

Universiteit Leiden, 2012. Tim Zuidgeest en Tom van Bommel ontmoeten elkaar tijdens hun master Consumer Psychology en blijken een gemeenschappelijke passie te hebben: marketing en wetenschap. Na heel wat vergaderen op de spreekwoordelijke zolderkamer van de Faculteit Sociale Wetenschappen, is het een feit: neuromarketingbureau Unravel (destijds Studio ST&T) is geboren.

Fast forward tien jaar later, is het lang niet meer alleen Tim en Tom die het bedrijf bestieren. Met een kersverse FD Gazelle 2022 op zak telt team Unravel inmiddels namelijk 16 kerstpakketten, waarmee ze afgelopen maand een trip mee naar New York maakten. “Als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat we hier zouden staan, had ik je met stralende ogen aangekeken. Met als kers op de taart een super toffe trip naar The Big Apple, wow!”, aldus Tim, mede-oprichter van Unravel.

Een uniek aspect van Unravel is dat het delen van kennis centraal staat. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Het was dus ook niet lang nadenken hoe het jubileum gevierd moest worden; dit moest het jaar van de kennisdeling worden.

Eén van hun ideëen was een wekelijkse lunch-webinar waarin Tim, Tom en Diede (team lead van de gedragsbeïnvloedingstak van Unravel) aanschuiven om telkens een nieuw marketing-gerelateerd onderwerp te behandelen, vanuit een neuromarketing en psychologisch perspectief. En met succes, want de webinars werden inmiddels al zo’n 15.000 keer bekeken. Inmiddels gaat de onlangs gelanceerde “Neuromarketing en Consumentenpsychologie Podcast” – de audio-only versie van de webinar – ook lekker, met zo’n 1000 streams op de teller.

Ook met klanten werd geproost. . “In 10 jaar tijd hebben we duizenden reclames, verpakkingen, schapindelingen en websites getest in het brein” aldus Tom. “En ook aan de behavior zijde van het bedrijf hebben we mooie dingen mogen doen, van het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en conversie van vele websites zoals die van vakantie aanbieder RCN en het psychologisch slimmer inrichten van winkels waaronder die van Dille & Kamille tot het sturen van gedrag richting duurzamere keuzes voor energiemaatschappij Budget Thuis” vult Diede aan. Om hun klanten te bedanken organiseerden ze een event wat opnieuw in het teken stond van kennisdeling, maar natuurlijk ook met een lekkere borrel.

Zo gezegd, zo gedaan; op donderdag 20 oktober stond de Molenzolder van de Heineken Experience in het teken van experimenteren en neuromarketing. Met Bart Schutz als keynote en een creatieve samenvatting van de meest verrassende en interessante inzichten van de afgelopen 10 jaar gingen de gasten met een gezonde dosis nieuwe inspiratie (en een lekker drankje en hapje) weer naar huis. Ook werden die dag certificaten uitgereikt vanuit Unravel Academy.

“We zijn blij en trots dat we in 10 jaar zo hebben kunnen groeien” . Vertelt Tom. “We kijken dan ook uit naar de komende jaren waarin we hopen neuromarketing een nog prominentere rol te geven binnen het gehele marketingveld”.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0