Branchenieuws

Nieuw streamingplatform FLUISTER voor luisterboeken, e-books en podcasts

Majelle Wams

FLUISTER is een nieuw platform van Nederlandse bodem dat gebruikers met een abonnement onbeperkt toegang biedt tot een grote hoeveelheid aan luisterboeken, e-books en podcasts.

Drie grote uitgevers – Singel Uitgeverijen, WPG Uitgevers en VBK Uitgevers – slaan voor FLUISTER de handen ineen met Libris en Blz.-boekhandels, DPG Media en V- Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica. Hiermee wordt een groot netwerk van schrijvers, columnisten, journalisten, recensenten en boekverkopers aan elkaar gekoppeld.

Schrijvers, boekverkopers, journalisten en recensenten zullen zich actief inzetten als leesadviseurs van FLUISTER met hun eigen pagina’s. Gebruikers kunnen via deze pagina’s hun favoriete schrijver, journalist of boekverkoper volgen die hen adviseert over favoriete thema’s en actuele onderwerpen.

Bekende schrijvers gaan zich inzetten als ambassadeur van FLUISTER, waaronder Nhung Dam, Mathijs Deen, Jessica Durlacher, Arnon Grunberg, Arthur Japin, Ronald Giphart, Raoul de Jong, Deniz Kuypers, Marian Mudder, Nelleke Noordervliet, Sholeh Rezazadeh, Peter Römer, Anita Terpstra, Elke Wiss en Sylvia Witteman.

Het platform zal naast het gebruikelijke aanbod aan luister- en e-boeken ook exclusieve content bieden in de vorm van speciaal gecreëerde podcasts, luisterboeken of e-books. Het netwerk zal inhoud geven aan FLUISTER met interviews, radio- en tv-optredens, boekhandelstours en kinderboekenpodia.

Medio juni wordt FLUISTER gelanceerd met een landelijke crossmediale campagne in nieuwsmedia, tijdschriften, radio, online en uiteraard in de boekhandel.

Josja Zijlstra, directeur Fluister: ‘Ik ben blij en trots dat we met FLUISTER zo’n compleet aanbod aan luisterboeken, e-books en podcasts hebben en dat we dit met hulp van alle aangesloten schrijvers, boekverkopers en andere smaakmakers op maat kunnen aanbieden aan de gebruikers. Verhalen die exact aansluiten op hun interesses. Unieke content die ze verrast, inspireert en verwondert.’

Caroline Damwijk, directeur Libris Blz. B.V.: ‘We constateerden dat de bestaande internationale platforms qua aanbod en advies te generiek waren voor de Nederlandstalige boeken en podcastlie]ebber. Daarom hebben we de krachten gebundeld om verhalen samen te brengen op één platform. Doordat de initiatiefnemers beschikken over een enorm netwerk van betrokken auteurs, boekverkopers, recensenten en lie]ebbers van goede verhalen, kunnen we met tips en adviezen de gebruiker helpen om zijn of haar volgende favoriete verhaal te vinden.’

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Content.

0
0
0
0