Bedrijfsnieuws

Nieuwe directie bij Yoast

Yoast

Yoast heeft 2 splinternieuwe directieleden: Thijs de Valk en Chaya Oosterbroek. De vernieuwde directie van Yoast bestaat nu uit vijf partners: Marieke van de Rakt (CEO), Joost de Valk (Oprichter en CPO), Chaya Oosterbroek (COO), Omar Reiss (CTO) en Thijs de Valk (CCO).

Yoast is een van de snelst groeiende bedrijven in de SEO-branche. Het belangrijkste product van Yoast, de Yoast SEO plug-in voor WordPress, heeft inmiddels 12 miljoen gebruikers. De plug-in helpt met de optimalisatie van WordPress-sites, zodat deze een grotere kans krijgen om hoog te ranken in de zoekmachines. Yoast SEO verbetert de technische kant van sites, maar helpt ook bij het schrijven van goede SEO-vriendelijke teksten en bij het opzetten van een interne linkstructuur. Met als resultaat dat Google de site beter ‘begrijpt’ en dat helpt bij het behalen van een hoge plaats in de zoekmachines.

In de afgelopen tien jaar is Yoast uitgegroeid van een eenmansbedrijf tot een bedrijf met meer dan 120 medewerkers over de hele wereld. Yoast heeft geen investeerders, maar is organisch gegroeid met eigen geld. In de loop van de jaren is er veel veranderd. Een grotere onderneming vraagt om andere processen en vereist andere kwaliteiten van directieleden dan een startende onderneming. De nieuwe directieleden gaan Yoast verder laten groeien en professionaliseren.

Tot aan het begin van 2019 was Joost de Valk – oprichter van Yoast – de algemeen directeur (CEO) van Yoast. In februari 2019 nam Marieke van de Rakt die rol van hem over en werd zij algemeen directeur . Joost de Valk vervult vanaf toen de rol van Chief Product Officer (CPO). Hij focust zich geheel op ons product: Yoast SEO. Omar Reiss is vanaf 2017 partner van Yoast en Chief Technology Officer (CTO).

De nieuwe gezichten in de directie zijn Chaya Oosterbroek – Chief Operations Officer en Thijs de Valk – Chief Commercial Officer. Chaya is een doorgewinterde ondernemer, een manager en een ervaren directielid. Ze heeft voor verschillende grote organisaties gewerkt en een eigen bedrijf opgestart in India: ‘Bagged for Good’. Chaya’s ervaring in het verbeteren van processen past precies bij de bedrijfsbehoeftes die Yoast nu heeft. Thijs de Valk heeft een achtergrond in sociale wetenschappen. De afgelopen jaren heeft hij brede ervaring opgedaan in conversie-optimalisatie en het verbeteren van de gebruikerservaring. Thijs zal zich focussen op het verbeteren van de groei en sales van Yoast.

Met het aantreden van Chaya en Thijs neemt Yoast afscheid van Michiel Heijmans als directielid van Yoast. In september heeft Michiel – in goed onderling overleg- besloten om te stoppen als operationeel directeur. Michiel heeft daarna wat tijd vrij genomen om te onderzoeken welke rol hij – bij Yoast wel zou kunnen vervullen.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over HR of Loopbaan.

0
0
0
0