Bedrijfsnieuws

Nightingale blikt terug op 8 jaar innovatieve marketing & communicatie

Nightingale

Vooruitgaan is vernieuwen. Toch is vooruitgaan ook terugkijken, leren en realisaties herzien. Nightingale zet daarom deze maand de memorabelste projecten uit zijn bestaan opnieuw in de kijker. Het Progressive Marketing & Communication Agency uit de Benelux kijkt terug op 8 jaar innovatie, esthetiek en relevantie op het vlak van fashion, food, design en tech.

Van een bus in vuur en vlam tot 3D-modeshows. Al ieder jaar van zijn bestaan brengt Nightingale een Open Days-project dat anderen inspireert om nog grootser te denken. Buiten de lijntjes durven te kleuren maakte van elk van die realisaties een succes.

“De reden waarom we terugblikken op 8 jaar Nightingale is de huidige relevantie van onze vroegere projecten. Door de versnelling die het landschap tijdens de pandemie heeft doorgemaakt, zijn onze innovatieve realisaties uit het verleden, zoals de 3D-modeshow, vandaag nog meer van belang voor onze klanten.” – Stijn Nachtergaele, Chief Visionary Officer & Founder van Nightingale.

In 2014 werd Antwerpen opgeschud door The Burning Bus, een rokende Amerikaanse schoolbus met binnenin een mobiele showroom. De bus lokte een groot aantal nieuwsgierigen. Zo zette Nightingale zichzelf voor het eerst op de kaart als creatief communicatiebureau. Tijdens de Open Days van het daaropvolgende jaar konden bezoekers met Switch The Channel de toekomst van fashion, design en food ontdekken met hun eigen smartphone als afstandsbediening. “Classic TV with a contemporary twist”, goed voor een FWA award.

In 2016 zette Nightingale een project neer dat de grenzen tussen de echte en virtuele wereld deed vervagen. Tijdens de Open Days werd de virtuele galerie die het bureau in samenwerking met het Londense DVTK had neergezet, opnieuw tastbaar. In samenwerking met de Belgische kunstenaar Alexander Stragier tilde Nightingale de virtuele ervaring naar een hoger niveau: de bezoekers konden de galerie met hun eigen lichaamsbewegingen manipuleren.

“We zien vandaag dat grote namen, zoals Virgil Abloh bij Off-White bijvoorbeeld, zeer gelijkaardige projecten lanceren. Dat duidt op hoe innovatief dit concept vijf jaar geleden was – en hoe het vandaag de dag nog steeds relevant is. Net dat zien wij bij Nightingale als onze rol in de Benelux, en misschien zelfs daarbuiten.” – Mathias Heinrichs, Partner & Chief Operations Officer bij Nightingale.

Met Peep Show in 2017 gaf Nightingale zijn Open Days een uitdagend creatieve twist. Iedereen die even wou piepen, kon een glimp opvangen van de food-, fashion- en designconcepten van dat jaar, gepresenteerd in een red-light-setting. In samenwerking met Lion Beach kwam het project visueel tot leven in een 3D-sfeer.

Awake Days, een concept dat in 2018 werd geïntroduceerd, bracht een ode aan de nachtwinkels. Bezoekers konden de nieuwste brands en projecten leren kennen in een life-sized nachtwinkel, met visuals van Maxime Fauconnier. Een jaar later ging Nightingale nog een stap verder. Toen nodigde het agency zijn gasten uit in een futuristisch ziekenhuis. Tijdens Remedy of Relevance kregen bezoekers een video over de toekomst van ons begrip van ruimte en de relevantie van e-commerce voorgeschoteld, inclusief gasmasker. 2019 was ook het jaar waarin het agency een ware 3D-modeshow het leven inblies, een toevallige voorbereiding op wat in 2020 voor vele fashion brands de standaard zou worden.

Tijdens de lockdown van vorig jaar presenteerde het bureau zijn SS21 collectie met een knipoog naar de filmklassieker Back to the Future. Bezoekers werden van huis uit ondergedompeld in een Drive Thru Experience, om zo alle nieuwigheden in fashion, beauty, drinks, automotive en tech te leren kennen.

Ook vandaag blijft Nightingale vooruitdenken over wat nog komt. Meer dan ooit anticipeert het agency, ‘So stay ahead and buckle up. We are ready to accelerate’, waarschuwt het bureau. Ontdek midden juni meer over 8 jaar innovatieve projecten op de website en social media van Nightingale.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Digital business.

0
0
0
0