Branchenieuws

NRC Media en De Stroom gaan samenwerken in podcasts

NRC Media

NRC Media en Kees de Koning (oprichter van De Stroom en voorheen TopNotch) gaan een intensieve samenwerking aan in podcasts. Samen gaan ze businessmodellen en strategieën ontwikkelen rond podcasting met de ambitie dé autoriteit op dat gebied in Nederland te worden. Mediahuis – moederbedrijf van NRC – wordt voor 50 procent mede-eigenaar van De Stroom.

NRC richtte vorig jaar de productie-unit Audiohuis op die naast de eigen NRC-podcasts ook fungeert als uitgever van kwalitatief en inhoudelijk onderscheidende audioverhalen van derden. Kees de Koning zette vorig jaar het nieuwe podcastbedrijf De Stroom op.

NRC Media en De Stroom trekken vanaf nu samen op om podcasting naar de volgende fase te brengen. Dat betekent onder meer dat ze samen businessmodellen ontwikkelen en dat NRC Media, de advertentieafdeling van NRC, advertenties gaat verkopen rondom de podcasts van De Stroom. De Stroom heeft talentvolle makers aan zich gebonden met daardoor succesvolle podcasts. Eerste wapenfeit van de samenwerking is dat KPN sponsor is geworden van de podcast ‘Ik weet je wachtwoord’ van Daniël Verlaan.

Madelon Fortuin, commercieel directeur NRC: ‘Wat ons bindt, is het geloof in het medium podcast dat sterk groeit met al 49 procent van de Nederlanders die naar podcasts luisteren én de overtuiging dat er een businessmodel in zit. De samenwerking met Kees staat geheel los van het merk NRC. We zoeken samen de verbreding op. De advertentieafdeling kan behalve pre rolls nu ook mid-rolls, host-reads en ook sponsored podcasts aanbieden. We willen dé autoriteit zijn op het gebied van podcasts in Nederland. Dat zijn geen loze woorden. Je wilt kwaliteit, creativiteit, effectiviteit en het vergroten van het bereik bieden. Dat kunnen we samen.’

Kees de Koning: ‘Wij wilden samenwerken met een partij die net zo nieuwsgierig is als wij. De relatie is ontstaan door de inhoud. Ik was best onder de indruk van hoe NRC echt specifiek durfde te kiezen voor podcasting. We zijn complementair aan elkaar. De Stroom rond de makers en talenten en NRC Media vanuit de ervaring in commercie rond podcasts die de afgelopen tijd is opgebouwd.’

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0