Producten & Diensten

NRC Vandaag met afstand best beluisterde podcast van Nederland

NRC Media

De podcast NRC Vandaag is de best beluisterde podcast van Nederland. Dit blijkt uit de eerste podcastmeting van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). Hoofdredacteur van NRC René Moerland: “Dit is een mooie beloning voor de makers die met zoveel plezier aan de audio van NRC werken.”

*Maandelijks 1,2 miljoen downloads*
NLO rapporteert vanaf nu maandelijks de downloads van podcasts en audio on demand. De eerste toplijst van de ‘NLO Podcast & Audio on demand Standaard’ over de maand mei is deze week verschenen. NRC Vandaag is met afstand de best beluisterde podcast van Nederland met gemiddeld 305.778 downloads per week (1,2 miljoen per maand). Dit is twee keer zoveel als de nummer twee in de lijst, De Dag van NPO Radio 1 (150.214 downloads per week). In de top 10 vinden we nog twee NRC podcasts terug: NRC Onbehaarde Apen, die wekelijks een wetenschappelijk thema uitlicht en NRC Haagse Zaken, waarin wordt besproken wat er speelt op en rond het Binnenhof.

*NRC Vandaag: de ideale start van je dag*
In de podcast NRC Vandaag brengt de redactie van NRC elke werkdag één nieuwsverhaal in audio in maximaal twintig minuten. Geen overzicht van het nieuws, maar elke dag één verhaal in de vorm van een gesprek tussen presentator en één of meerdere redacteuren van NRC. De podcast wordt gepresenteerd door NRC-journalisten Thomas Rueb, Floor Boon en Geertje Tuenter.

NRC Vandaag-presentator Thomas Rueb: “Dit begon twee jaar geleden als een experiment: zou het lukken, elke dag een nieuw verhaal? Tot diep in de nacht buffelen om de volgende ochtend iets klaar te hebben. Dat we nu zoveel luisteraars hebben is fantastisch!”

*NRC Audio: dé plek voor de beste journalistieke podcasts*
NRC wil dé autoriteit zijn op het gebied van journalistieke podcasting en investeert daar hevig in. In 2020 lanceerde NRC al een eigen NRC Audio app, waarin niet alleen NRC podcasts te luisteren zijn, maar ook de beste podcasts van Nederland en de wereld worden geselecteerd door de redactie van NRC. Het levert NRC ook jongere abonnees op; ruim twee derde van de luisteraars is jonger dan 35 jaar. De podcasts van NRC hebben maandelijks ruim 2 miljoen downloads en NRC Vandaag is de best beluisterde podcast van Nederland.

*Over Podcast & Audio on demand Standaard*
Meer informatie over de NLO Podcast & Audio on demand Standaard leest u hier of download de volledige rapportage.

Bron: NLO

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Social media.

0
0
0
0