Startupnieuws

Odyssey lanceert Odyssey Partnerships en lost de incrementality uitdaging op voor de affiliate industrie. Decathlon is de launching customer.

Odyssey

Odyssey Attribution maakt de lancering van hun nieuwste product, Odyssey Partnerships bekend. De Nederlandse start-up is bekend voor haar multi-touch attributie software. Het nieuwe platform, Odyssey Partnerships, past deze innovatieve attributie inzichten toe op affiliate marketing om op die manier publishers uit te betalen op basis van hun performance in de gehele customer journey. Tegelijkertijd geeft Decathlon Nederland aan samen te gaan werken met Odyssey Partnerships. Online Marketing Manager Jesper Elders:

“We werken al meer dan twee jaar nauw samen met Odyssey Attribution en het team achter de software. Tijdens de pilot van Odyssey Partnerships zagen we de waarde van het kunnen bepalen van commissies voor sport publishers gebaseerd op multi touch attribution die we tot op heden nergens anders hebben kunnen ervaren. Binnen Decathlon NL geloven wij, net als Odyssey Partnerships, dat affiliate marketing op basis van multi-touch attributie de enige weg naar voren is.”

Met Odyssey Partnerships kunnen adverteerders eindelijk afstappen van last-click attributie en alle touchpoints in de customer journey waarderen. Odyssey Partnerships gebruikt de multi-touch attributie data van Odyssey Attribution om de incrementele waarde van een publisher te bepalen. Op deze manier kunnen adverteerders op een volledige performance-based manier samenwerken met publishers. Tegelijkertijd worden publishers eerlijk beloond voor hun werk, aangezien niet enkel de laatste klik een commissie ontvangt.

Jelle Oskam, mede-oprichter en CEO van Odyssey vraagt de affiliate industrie al jaren om verandering. Jelle heeft op tientallen (affiliate) evenementen gesproken over het implementeren van incrementality. De industrie bleef achter met verandering en daarom heeft Oskam besloten om het probleem zelf op te lossen. Odyssey is gebouwd in nauwe samenwerking met toonaangevende e-commerce bedrijven als adidas, Decathlon en BESTSELLER.

Odyssey Attribution is opgericht in 2017. Odyssey Attribution is initieel gecreëerd voor adidas waar CEO en mede-oprichter Jelle Oskam actief was als Global & US Affiliate Manager bij adidas. Voor zowel Odyssey Attribution als Odyssey Partnership is transparantie cruciaal. Er is geen black box of geheime algoritmes, sterker nog, de berekeningen om de incrementele waarde te bepalen zijn publiekelijk gedeeld.

Vind meer informatie op odysseyattribution.co/partnerships

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Digital marketing.

0
0
0
0