Bedrijfsnieuws

Ogilvy Social.Lab Amsterdam verwelkomt Jai Kotecha als nieuwe CEO

Ogilvy benoemt Ogilvy UK’s Jai Kotecha als nieuwe CEO van Ogilvy Social.Lab Amsterdam. In zijn nieuwe rol zal Kotecha leidinggeven aan een team van 150 strategen, media-specialisten en creatieven die onderscheidende en effectieve campagnes ontwikkelen voor lokale en internationale klanten. Hij zal nauw samenwerken met WPP-partners in de Amsteldok Campus in Amsterdam en het brede Ogilvy-netwerk.

Kotecha blijft lid van de Ogilvy UK board en blijft betrokken bij Ogilvy Roots, een bureaubreed netwerk dat culturele en etnische diversiteit in de communicatie-industrie stimuleert. Dit initiatief is overgenomen door het WPP-netwerk als grootse werkgever in communicatie. Kotecha’s betrokkenheid bij diversiteit gaat verder dan alleen etniciteit, gender en seksuele geaardheid. Hij vindt namelijk dat neurale diversiteit – dus diversiteit van cognitieve vaardigheden – erg belangrijk is. Kotecha is van plan om een innovatief en inclusief diversiteitsprogramma waaronder ook neurale diversiteit aan de orde zal komen, te starten in het Amsterdamse kantoor van Ogilvy Social.Lab.

 

Jai Kotecha, Chief Executive Officer, Ogilvy Social.Lab Amsterdam:

“In een marketinglandschap dat blijft evolueren, zie ik het als mijn rol om Ogilvy steeds vooruit te laten kijken. Om de organisatie klaar te maken voor de toekomst door ons talent te laten groeien. En om voor onze klanten en hun merken nieuwe kansen te creëren door gebruik te maken van nieuwe ontwikkelingen. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van dit proces in Amsterdam.

Ik heb altijd geloofd in het benutten van diversiteit in denkbeelden, leeftijd en afkomst, net zoals in etniciteit. Ik zie diversiteit als meer dan alleen een verschil van kleur; het gaat ook om neurale diversiteit en verschillen van achtergronden. En het samenstellen van sterke teams van uiteenlopende mensen.”

Kotecha heeft ruim zeventien jaar ervaring in digital en marcom, en heeft gewerkt met toonaangevende klanten en bureaus in Sydney en Londen. Zijn focus zal liggen op het versterken en vergroten van zowel de vaardigheden als de output van het bureau. Daarnaast zal hij met klanten samenwerken om nieuwe relaties te bouwen en bestaande te verstevigen.

In 2012 begon hij bij Ogilvy Londen als Associate Director. In 2018 werd hij lid van de board en was een drijvende kracht bij de fusie van Social.Lab met andere onderdelen van het bureau. Als Managing Partner stuurde hij een team van 90 specialisten in content en social aan en leidde gedeelde klanten binnen het WPP-netwerk. Daarnaast onderhield hij meerdere bureaubrede partnerships.

Ogilvy Social.Lab is de laatste twee jaar exponentieel gegroeid met nieuwe mensen en nieuw leiderschap op zowel business, strategie als creatie. Als onderdeel van het wereldwijde Ogilvy-netwerk, heeft de Amsterdamse vestiging deze opleving laten zien dankzij de recente aanwinst van nieuwe klanten zoals Philips, Mattel, Asics, BK Sports, South African Tourism en de FIVB, de internationale volleyball federatie.

 

Paul O’Donnell, Chairman & CEO Ogilvy EMEA:

“Jai heeft in Londen een doorslaggevende rol gespeeld in het benutten van nieuwe digitale kansen en het smeden van nieuwe partnerships. Hij brengt diepgaande kennis en ervaring mee naar Ogilvy Social.Lab Amsterdam, een bloeiend kantoor in een markt die cruciaal is voor het Ogilvy-netwerk. Ik ben ervan overtuigd dat zijn manier van samenwerken en zijn persoonlijke aanpak goed matchen met de ambities van het Amsterdamse kantoor en hun klanten.”

Zijn komst biedt nieuwe kansen voor het verbreden van het portfolio van zowel lokale als internationale klanten. Het markeert ook de ambitie van het bureau om het succes door te zetten en de expertise uit te breiden. Hij zal zij aan zij met COO Heleen Heijt werken op alle klanten waaronder Philips, Mattel, Asics, Ford, BP en Sennheiser.

 

Heleen Heijt, COO Ogilvy Social.Lab Amsterdam:

“Met zijn opmerkelijke bijdrage als Head of Social and Content en lid van de Ogilvy UK board, is Jai bij uitstek geschikt om het bureau in deze nieuwe fase te leiden. Wij zijn verheugd om hem in deze spannende nieuwe rol te verwelkomen.”

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over HR of Loopbaan.

0
0
0
0