Onderzoek & Trends

Onderzoek LinkedIn: we moeten af van taboe rondom carrière breaks!

LinkedIn

Waarom we afscheid moeten nemen van het taboe dat rust op carrièreonderbrekingen.
Meer dan de helft van de Nederlanders vreest voor stigma rondom ‘gat op CV’.

Een lang gekoesterde wens om te reizen, een periode dedicated voor de kids zorgen of noodgedwongen vanwege gezondheidsredenen: meer dan tweederde (69%) van de Nederlanders heeft gedurende zijn of haar carrière wel eens een pauze ingelast. Nieuw onderzoek van LinkedIn laat echter zien dat je een prijs betaalt voor onderbrekingen in je loopbaan: maar liefst 40% van de HR-managers zegt dat cv’s van professionals die solliciteren vanuit deze positie automatisch op de ‘nee-stapel’ belanden. En dat terwijl een break vaak juist positieve gevolgen kan hebben. Hoog tijd dus om afscheid te nemen van dit taboe.

Uit LinkedIn’s onderzoek blijkt dat professionals zelf ook vrezen voor een ‘gat’ op hun cv. Zo vindt meer dan de helft (51%) dat er nog steeds een stigma op rust. En 44% denkt dat het je kansen verkleint als je vanuit een onderbreking solliciteert op een nieuwe baan.

Meer creativiteit en beter time management
En dat terwijl ook blijkt dat we regelmatig juist baat hebben bij een career break. Bijna 6 op de 10 van de mensen die een break hadden, geeft aan dat dit hen hielp om erachter te komen wat zij willen in het leven. Nog eens 62% zegt dat het positieve impact had op zijn of haar welzijn. De break zorgde er ook voor dat zij leerden om creatiever te denken, dat zij problemen beter konden oplossen en hun tijd beter leerden managen.

Carrierèbreak gehad? Vertel jouw verhaal
Omdat loopbaanonderbrekingen vaak verkeerd worden begrepen, introduceert LinkedIn een nieuwe feature: Career Breaks. Met deze feature kun je op je profiel naast je werkervaring ook loopbaanonderbrekingen duiden. De functie biedt niet alleen ruimte om de reden van onderbreking aan te geven, ook kun je je opgedane ervaring en skills delen en voorzien van toelichting. De functie is sinds 28 februari beschikbaar voor LinkedIn-members.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0