Onderzoek & Trends

Onderzoek PubMatic: tweederde van de Europese retailers wil meer investeren in commerce media

PubMatic

PubMatic (Nasdaq: PUBM), een onafhankelijk technologiebedrijf dat een toekomstgerichte supply chain levert voor digital advertising, presenteert nieuw onderzoek naar de bloeiende Europese markt voor commerce media. Het onderzoek, “The Evolution of Commerce Media in Europe”, is in samenwerking met ExchangeWire uitgevoerd en toont aan dat 67% van de commerce media-bedrijven en retailers van plan is de investeringen in commerce media te verhogen. Daarnaast is 24% van plan om hun huidige investeringen op peil te houden.

De resultaten laten onder andere zien hoe verkopers van goederen en diensten in Europa omgaan met commerce media. Het rapport gaat ook dieper in op de belangrijkste redenen en obstakels voor investeringen in commerce media. Verder wordt geanalyseerd hoe retailers samenwerken met technologiepartners om de kansen in de sector te benutten.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek zijn:
– Alle ondervraagde Europese retailers gebruiken direct media selling voor commerce media. Programmatic direct en real-time bidding (RTB) worden door retailers in de hele regio breed toegepast.
– Retailers zien commerce media als een manier om hun eigen media-eigendommen te verbeteren. Hierbij worden de uitbreiding van eigen advertentiekanalen, betere targeting en personalisering van advertenties, en versterking van de brand safety in commerce media-kanalen als de belangrijkste redenen genoemd.
– In heel Europa worden zorgen over de kosten van de technologie en het inhuren van mensen met de juiste vaardigheden als belangrijkste obstakels genoemd voor investeringen in commerce media. In het huidige economische klimaat is dit niet verrassend.
– De overgrote meerderheid (80%) van de Europese retailers staat open voor samenwerking met externe partijen om commerce media in te zetten, waarbij 20% van de ondervraagden aangeeft al met een partner te werken.
– De meerderheid staat ook open voor samenwerking met externe technologieleveranciers om hen te helpen deze ambities waar te maken. Hierbij worden kostenbesparingen en betere data-activatie als belangrijkste criteria voor de keuze van een partner genoemd.

“Dit onderzoek toont aan dat er enorme groeimogelijkheden zijn binnen de Europese markt voor commerce media. De bevindingen helpen adverteerders, uitgevers en de hele digital advertising-sector om beter vooruit te plannen en optimale reclames voor consumenten te creëren”, stelt Ekkehardt Schlottbohm – Regional VP, Northern Europe bij PubMatic. “Het is duidelijk dat, ongeacht de bedrijfsgrootte, commerce media een prioriteit is voor zowel de buy- als de sell-side. Daarbij is het voor uitgevers en technologiebedrijven essentieel om zich aan te passen aan de eisen van de volgende generatie media buyers. Mediabureaus die hebben geïnvesteerd in ‘programmatic-first’-talent bevinden zich in een gunstige positie om de komende jaren een voortrekkersrol te spelen op het gebied van geautomatiseerde, datagedreven media-inkoop.”

“Commerce media zullen in 2023 een belangrijke inkomstenbron zijn voor Europese retailers en de bevindingen uit dit onderzoek laten zien dat 2023 een belangrijk jaar wordt om samenwerkingen aan te gaan met externe leveranciers. De opmars van datagedreven RTB-strategieën valt of staat met technologie en expertise, waardoor weloverwogen investeringen noodzakelijk zijn”, aldus Mat Broughton, Senior Editor bij ExchangeWire.

Onderzoeksmethode
De oorspronkelijke kwantitatieve bevindingen in dit Insights & Attitudes-rapport zijn afkomstig van een onderzoek onder 112 commerce media-professionals in Europa. De onderzochte markten waren Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek werd uitgevoerd van 4 november 2022 tot 10 november 2022.

Commerce media: Commerce media wordt gedefinieerd als advertising die wordt verkocht binnen het digitale domein waar ook producten of diensten worden verkocht. Dit zijn meestal websites en apps van retailers of online marktplaatsen, maar het kunnen ook digitale displays on-site zijn, zoals schermen bij de ingang van winkels of signage in winkels. Commerce media omvat ook off-site campagnes van retailers, waarbij bezoekersdata wordt gebruikt in opdracht van andere merken die hun producten via de pagina of app van de retailer verkopen.

Commerce media-bedrijf: Een commerce media-bedrijf is elk bedrijf dat goederen of diensten verkoopt aan klanten, inzicht heeft in de transactiegegevens en die klanten vervolgens beschikbaar stelt om door adverteerders te worden getarget, zowel on-site als off-site.

Over PubMatic
PubMatic (Nasdaq: PUBM) is een onafhankelijk technologiebedrijf dat klantwaarde maximaliseert door een toekomstgerichte supply chain te leveren voor digital advertising. Het sell-side-platform van PubMatic biedt toonaangevende digitale content creators de kans om op het open internet meer controle over hun inventory te krijgen. Verder stelt het platform adverteerders in staat om meer inkomsten te genereren door de ROI te verhogen en addressable audiences via diverse ad formaten en op verschillende apparaten te bereiken. Al sinds 2006 zorgt onze infrastructuurgerichte aanpak ervoor dat data in realtime en op efficiënte wijze wordt verwerkt en gebruikt. Dankzij onze schaalbare en flexibele programmatic innovaties verbeteren we de resultaten voor onze klanten. Daarnaast maken we ons hard voor een levendige en transparante supply chain voor digital advertising.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of E-commerce.

0
0
0
0