Branchenieuws

Online communicatiebureau met huisgebonden medewerkers wint Libelle STER 2019

Webmastery

Margaret Massop, eigenaar van online communicatiebureau Webmastery, wint de Libelle STER 2019. Margaret sleept de prijs in de wacht vanwege de creatieve aanpak om aan huis gebonden mensen aan te nemen en hen vanuit huis te laten werken als socialmedia-medewerker.

“Een gouden greep”, zegt Hilmar Mulder, hoofdredacteur Libelle, bij de uitreiking van de prijs. “Margaret laat zien dat ook iemand die door een chronische ziekte of beperking het stempel ‘arbeidsongeschikt’ heeft gekregen, een aanwinst kan zijn voor de arbeidsmarkt en talent niet verloren gaat.”

Margaret legde bij de nominatie in het magazine uit hoe ze mensen met een arbeidsbeperking in dienst neemt, om organisaties te helpen met hun social media en websites: “Het grootste deel van de medewerkers van Webmastery komt op een kantoor niet uit de verf, bijvoorbeeld omdat ze een angststoornis hebben, niet tegen prikkels kunnen of lang achter elkaar achter een computer kunnen zitten.” Vanuit huis en met flexibele uren lukt het wél en opdrachtgevers blijken die flexibiliteit juist te waarderen. Als het gaat om communitymanagement en webcare heeft werken in de avond zelfs extra voordeel: juist dan zijn volgers online en stellen vragen. Door direct te antwoorden creëer je fans en draag je bij aan het bereik van een bericht.

Ze eindigt het artikel: “Ik loop over van trots als ik aan ‘mijn meiden’ denk. Ik bied ze de mogelijkheid, maar ze doen het wel allemaal zelf. We laten zien dat iemand met een chronische ziekte of beperking echt een meerwaarde kan zijn op de arbeidsmarkt.”

Webmastery verzorgt social media en webredactie voor organisaties. Vaste opdrachtgevers zijn onder meer Alzheimer Nederland, Kinderpostzegels, Floriade Expo en VNO-NCW. Tijdens de verkiezing in november kon gestemd worden op tien genomineerde vrouwen. Margaret kreeg de meeste stemmen en kreeg deze week de Libelle STER uitgereikt door Hilmar Mulder, hoofdredacteur van de Libelle.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Carrière.

0
0
0
0