Campagnes & Cases

Oud-Olympiër lanceert nieuwe app tegen vermoeidheid

Biocheck

Geen nee kunnen zeggen, regelmatig overwerken, een druk sociaal leven en de constante prikkels van sociale media. Het zijn allemaal factoren die activiteit opleveren voor je lichaam en geest. Houdt dit langdurig aan, dan kun je op een gegeven moment steeds minder goed herstellen, zelfs niet in rust. Je energievoorraden raken uitgeput, met (chronische) vermoeidheids-en burn-out klachten als gevolg.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 werkenden met steeds meer werkstress kampt en ruim 1 op de 5 tegen een burn-out aanzit. Om deze redenen lanceert oud-Olympiër Patrick van Luijk, mede-oprichter van het Rotterdamse herstel- en vitaliteitscentrum BioCheck, vandaag – op Valentijnsdag – een nieuwe app mét menselijke stem die jou begeleidt en aanspoort als je aan het trainen bent of tot rust probeert te komen.

“Het BioCheck programma is echt een eyeopener voor mij geweest. Ik heb heel veel geleerd over stress en het belasten van je lichaam – daarnaast ben ik met behulp van de app gestructureerd aan de slag gegaan met mijn conditie. Hierdoor ben ik hersteld van mijn burn-out en kon ik weer fit en vitaal terugkeren naar mijn werk”, aldus Erik Zevenbergen, directeur Diergaarde Blijdorp.

50% eerder aan het werk
Een burn-out staat bovenaan de lijst van beroepsziekten en heeft een enorme impact op je gezondheid en carrière. De gemiddelde burn-out duurt 242 werkdagen. Dat zijn ongeveer 11 maanden. De meeste BioCheck-deelnemers kunnen echter dankzij de ondersteuning en begeleiding van BioCheck al veel eerder weer aan de slag. Vaak gaan zij zelfs 50% eerder weer aan het werk. “Met behulp van onze methode hebben we inmiddels honderden mensen geholpen om weer langdurig fit en vitaal te worden, te genieten van het leven en met plezier aan het werk te gaan”, aldus Patrick van Luijk.

Stans van der Poel, voormalig longfunctie-analist, is de ontwikkelaar en bedenker van de wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode van BioCheck: “Waar veel burn-out programma’s zich voornamelijk richten op de mentale aspecten van een burn-out, combineren we bij BioCheck de mentale aspecten juist mét de fysieke. We brengen het lichaam weer in balans met behulp van sporten, rust en de juiste ademhaling. En combineren dit met educatie over de oorzaken en gevolgen van stress, de belastbaarheid van je lichaam en hoe je het beste kan herstellen. Met de app en hartslagband krijgt de deelnemer zelf – objectief in cijfers – inzicht in het eigen herstelvermogen en progressie.”

App: meet je hartslag
Iedere ochtend meet je met de app en hartslagband je ademhaling en hartslag. Op basis van deze meting berekent de app daarna jouw herstelvermogen voor die dag. Dit herstelvermogen neemt de app vervolgens mee in de berekeningen om te zorgen dat jij die dag precies binnen de voor jou ideale waarden gaat sporten. Ga je die dag trainen, dan train je met behulp van de app precies op jouw eigen tempo en binnen jouw persoonlijke belastbaarheid van die dag. Zo bouw je je fitheid en energie weer stapje voor stapje op.

De nieuwe BioCheck app heeft zelfs een ingebouwde ‘human companion’; een echte (menselijke) stem die je begeleidt tijdens je trainingen en tips en tricks geeft op het moment dat je je rustmetingen hebt gedaan. Verder zijn er nudges (kleine aansporingen) in de app ingebouwd om deelnemers te triggeren op vlakken als ademhaling, slaap, beweging maar ook voeding. Binnenkort komen ook trainingsschema’s (voor 10 km, de halve marathon en de hele marathon) beschikbaar. Zo kun je je vitaliteit ook na het volgen van een BioCheck programma verder opbouwen en wellicht zelfs meedoen aan wedstrijden.

De BioCheck-methode bestaande uit de app, hartslagband, programma’s en educatie bestrijdt de klachten door de bron van het probleem aan te pakken: door inzicht te krijgen in de eigen belastbaarheid kom je fysiek en mentaal beter in balans. Daardoor herstel je sneller en voorkom je een terugval. Deze methode kan ook preventief worden ingezet om burn-outklachten te voorkomen door mentaal en fysiek goed in balans te blijven.

Meer weten over de nieuwe BioCheck app? Bekijk hier de video met Erik Zevenbergen, directeur Diergaarde Blijdorp of kijk op www.biocheck.nl

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Social media.

0
0
0
0